Приятели и бивши съученици на убития 21-годишен Ангел Здравков от

...
Приятели и бивши съученици на убития 21-годишен Ангел Здравков от
Коментари Харесай

Приятели на убития Ангел от Пазарджик искат доживотен затвор за килъра Никола

Приятели и някогашни съученици на убития 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик провеждат спокойно шествие в града в негова памет. Те упорстват за пожизнен затвор за причинителя -18-годишния Никола Райчев.

Шествието ще бъде на 27 октомври, тъкмо 4 седмици след нещастието и ще тръгне в 17,30 ч. от църквата „ Света Богородица “ и ще завърши пред постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи на площад „ Съединение “. Това заяви Никол Димитрова, другарка на убитото момче.

Болката продължава да раздира гърдите ни и не стопира. Частици от нас, дружно с едри части душа, към този момент ги няма. Откъснати бяха безмилостно от един 18-годишен палач. Никога няма да забравим и да извиним. Започваме борбата за правдивост. Искаме доживотна присъда за Никола Райчев, “ пишат уредниците на шествието, които упорстват и за смяна в законите.

„ Искаме, в никакъв случай килърът на Ангел да не излезе от пандиза. Искаме светлината, която изгасна с Ангел, да е последният изгубен млад живот по нечовечен метод.

Вземете светещи фенери в ръце. Нека пламъчетата им осветят пътя на нашето Ангелче. Нека има светлина! Нека има обективна присъда!

Нека кажем СТОП на насилието! “.

Трагедията раздруса Пазарджик на 28 септември, когато пред жилищен блок в кв. “Запад “ 18-годишният Никола Райчев намушка с нож два пъти в тялото и аргументи гибелта на 21-годишния Ангел Здравков. Основната версия на проверяващите е, че причина за убийството е ревнивост, защото Никола имал предходни връзки с Дарина Бързакова, с която Ангел бил във съдбовната вечер. Никола Райчев е в ареста с непрекъсната мярка “задържане под стража “, която му дефинира Окръжният съд в Пазарджик и той отхвърли да я апелира пред по-горна инстанция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР