Приятели, дължа Ви един обстоен отговор, относно окончателно приключилите дела

...
Приятели, дължа Ви един обстоен отговор, относно окончателно приключилите дела
Коментари Харесай

Генерал Шивиков след оправдателните присъди: Делата срещу мен бяха скалъпени

" Приятели, дължа Ви един обширен отговор, по отношение на дефинитивно завършилите каузи против мен. Считам, че това е мое право и обвързване към Вас, които през тези 6 години нито за момент не се усъмнихте в мен и от самото начало ме подкрепяхте. След 6 години най-сетне пристигна краят на една позорна сага, скалъпена от бившето висше управление на БА , в лицето на един обикновен пълководец на Сухопътни войски и несъвършен шеф на защитата с „ общителното ” подпомагане на политическото водачество на МО и сервилното осъществяване от страна на военната прокуратура ", написа.
Постът му е във връзка обстоятелството, че военно-апелативният съд (ВоАпС) оправда и на втора инстанция ген. Димитър Шивиков за длъжностни престъплен ия, като удостовери извода на Военния съд в Пловдив, че следствието против него е почнало нелегално по неизвестен сигнал, без да са изложени каквито и да е данни за осъществено закононарушение, както.
 Съдът оневини ген. Шивиков по Афганистанското дело Съдът оневини ген. Шивиков по " Афганистанското дело "
Софийският боен съд напълно оневини на първа инстанция о.р. бригаден военачалник Димитър Шивиков, някогашен пълководец на 61-ва Стрямска бригада...
Това беше трето дело против ген. Шивиков, който  беше дефинитивно оневинен и за заграбване и документни закононарушения, осъществени до момента в който е бил народен пълководец на 18-ти контингент на България в Афганистан. В края на делото обаче даже и прокурор Мария Михайлова от Върховната касационна прокуратура не поддържа пред Върховен касационен съд митинга против оправдателната присъда на Военно-апелативния съд.
. Двете каузи завършиха дефинитивно с оправдателна присъда, а третото дело откакто бях оневинен на първа инстанция, един прокурор с възприятие на отговорност и осъзнавайки несъстоятелността на обвинителния акт го завърши. Ще се базира на един исторически образец, който не се отнася за жалост към голямата част на представителите на българската прокуратура, в частност от военна прокуратура.
През 1946 година на национално заседание на американските прокурори във Вашингтон, легендата на американското правораздаване прокурор Робърт Джаксън декларира: „ Запомнете: Когато прокурорът работи в името на закона и обществото той е благотворната мощ в страната. Когато работи от завист или в полза на някакви сили и кръгове – той се трансформира в неприятния образец и в тежък проблем за тази благословена от Бога страна! “ Изводите ги направете сами, другари!
През цялото време на правосъдните процеси съм стоял гордо изправен, с намерено лице и сърце на български военачалник, отдал целия си умишлен живот на вярна, виновна и всеотдайна работа в името на благоденствието на народа ни и сигурността на Родината без да щадя сили и сила. През близо 30 годишната ми работа като офицер съм се управлявал от конституцията, ЗОВС, УВС на Водоснабдителна система на Република България и клетвата, която съм положил и прецизно спазвал до последния си ден на работа. Още от първия момент ясно осъзнах, че против мен се води една целенасочена, чудесно планувана и проведена акция, достигнала до правосъдни процеси с една единствена цел да бъда компроментиран, компрометиран, уволнен от българската войска и „ наказан ”, за да се покаже безкомпромисната битка на военна прокуратура против „ закононарушенията ”, осъществявани от военнослужещи, само че не им се получи. Кое ми дава съображение да настоявам тази догадка, тъй като смятам, че военна прокуратура си опонира, правейки ми следната служебна характерност, че – познавам в цялостен размер регламентиращите документи и функционалните ми задължения; владея богат професионален опит, който предавам на подчинените ми; успеваемостта от осъществяването на плануваните и в допълнение възлаганите задания е доста добра; изявявам се като водач, владея качества да стимулирам и подтиквам подчинените ми; умея да практикувам надзор и да оказвам помощ; демонстрирам почтеност, колегиалност и етичност в връзките ми; употребил съм се с престиж.
Това е оценката за мен от военна прокуратура и в същия миг ме упреква и оспорва тези ми качества пред военния съд. Категорично, ясно и твърдо не одобрих и отхвърлих предявените ми обвинявания, посочени в обвинителните актове. Намирам същите за несъстоятелни и голословни, същите са скалъпени и дефинирам това като развой, изпълняван по поръчка. В хода на досъдебното произвеждане при събирането на доказателства софийската военно-окръжна прокуратура се опита да ме сплаши и наложи душевен напън върху мен, за доказателство удостоверявам, че при огледа на жилището ми следователят дойде с конвой от военна полиция, които бяха в цялостно бойно снаряжение т.е. с автомати, каски, револвери като че ли са тръгнали да залавят загрубял нарушител, само че те не оцениха събитията, че аз, военачалник Шивиков съм душевен резистентен и не се депозирам на провокации.
 ВОП – София съобщи на съд ген. Димитър Шивиков за длъжностно заграбване ВОП – София съобщи на съд ген. Димитър Шивиков за длъжностно заграбване
Военно окръжна прокуратура – София внесе обвинителен акт в Софийски боен съд против о.з. бригаден военачалник Димитър Шивиков за длъ...
При разпита на част от очевидците е употребена вербална опасност към тях, а в един от случаите и насила за свидетелстване против мен от страна на сътрудник на ДАНС, всичко това се удостовери и потвърди в хода на правосъдния развой от показанията на очевидците. Военна прокуратура брутално се опита да се изгаври с български офицер. Част от нейните представители демонстрираха, че извършват с подготвеност и голяма ненаситност поръчки и нямат възприятие за чест, достолепие и обективност, тъй като поради неистовото им предпочитание да израстнат в кариерата, без да имат нужните познания и пълномощия, са подготвени да преобърнат ориста на всеки един почтен човек. скритото ръководство на войските и да обезпечавам сигурна и непрекъсната взаимозависимост в подчинените ми формирования; не съм поддържал войсковия ред в сходство с този устав; не съм зачитал достойнството и достолепието на подчинените ми колеги;
не съм служил за образец на подчинените ми, като съблюдавам моралните и етичните правила на държание. Всички тези изказвания не дават отговор на истината, тъй като формированието, което командвах беше най-голямото освен от състава на Сухопътните войски, само че и от състава на българската войска и през всичките години под мое командване сме реализирали положителни и отлични резултати. През трите години на командване сме били обект на планови и непланови инспекции от Инспектората на министерството на защитата, Щаба на защитата и командването на Сухопътните войски, инспекторски инспекции от НАТО и резултатите постоянно са били, че във военно формирование 34 750 се поддържа непрестанно, прикрито, несъмнено и стабилно ръководство и командване, поддържа се доста добър войскови ред и дисциплинираност, във формированието е построен доста добър климат на взаимоотношения сред всички категории военнослужещи, духът и моралът са на високо равнище. През тези три години броят на искащите военнослужещи от други формирования на БА да служат в бригадата беше извънредно висок, а след моето освобождение внезапно се усили броят на напусналите военнослужещи и техният брой за една година доближи към 500 души.
Към драскачите, изпълнени с негативизъм и завист, декларирам, че не съм изхвърлен от редовете на БА, а самичък напуснах след подаден от мен доклад с ясното схващане, че не съм направил нищо неправилно и по този начин е редно, с цел да защитя името и престижа си. Не съм се се възползвал от служебното си състояние и не владея никаква вила. Аз, дружно с сътрудниците сме служили и отдавали сили за издигане на престижа на БА, взели участие сме в отбелязването на мероприятия от национално и локално значение от нашата славна история, с което се гордеем. По този метод сме съдействали значително за военното и патриотично образование на българската юноша. Поделението, като социална организация, под мое командване е взаимодействало и тясно е работило с локалната и държавна власт. Всичко това е ставало преди мен и през днешния ден продължава да става и след мен, само че единствено против мен военна прокуратура се трансформира в бухалка за разпра.
Същата в обвиняването твърди, че съм уронил престижа и престижа на БА, само че един от апелативните съдии се обосновава, че. Един от следователите е внушил безусловно идентични показания на над 35 очевидци, като разликата е единствено в часа и датата на разпитите, 100 % съвпадане. Наблюдаващият прокурор и този следовател получиха в следствие покачване и израстнаха в кариерата. Благодаря на всички сътрудници, които бяха разпитвани, а те са повече от триста, че в показанията си бяха почтени, открити и справедливи. Приемете моите извинения за породените неудобства и паники.
Благодаря и на фамилията ми, брачната половинка, децата, родителите, които ме подкрепяха и окриляха с вяра и религия! Благодарности и към юристите Светлана Георгиева, Иван Жерков и Иван Денев същински експерти! Българският боен съд потвърди, че има почтени и почтени съдии, за които истината е основана на обстоятелства и че не се подават на напън и операции. Тази правосъдна борба за мен се трансформира в идея и ме научи, че измените идват от хора, на които безусловно съм вярвал. Ще отдам сили и сила в бъдеще да тържествуват законността и справедливостта в сходни скалъпени процеси. Една от първите извоювани борби е единомислещото решение на Конституционния съд, че е нарушено правото на непорочност до влизане в действие на присъдата, с непозволеното лишаване на допуск до класифицирана информация. Всички тези недостойни представители на правоохранителната система би трябвало да получат заслуженото си отмъщение. Именно сходни човеци с ниска професионална компетентност и познания, само че подготвени да изпълнят непозната воля, са в основата на ниския рейтинг на прокуратура, военна полиция и ДАНС.
 Ген. Димитър Шивиков е бил поръчан от висши военни? Ген. Димитър Шивиков е бил " поръчан " от висши военни?
Бившият пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков е бил " поръчан " и " приготвен " от висши военни. Това става яс...
Гордея се, че съм български офицер, че България е моята татковина и че българите сме заслужен народ! За мен е чест да послужвам на Отечеството, а славата и величието е за България!
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР