Привличат ги с това, че им разрешават да пътуват до

...
Привличат ги с това, че им разрешават да пътуват до
Коментари Харесай

Жените - новата ударна сила на джихадистите

Привличат ги с това, че им позволяват да пътуват до земите на халифата без компаньон мъж
Жените стават новата ударна мощ на джихадистите. Забулените дами стартират да играят все по-важна роля в "Ислямска страна " (ИД), както в сражения на фронтовата линия, по този начин и за терористични актове на Запад. Това сочи разбор на Европол. Европейската работа предизвести, че това може да има дълготрайни последствия за други джихадистки групировки.
Европол съобщи, че дилемите на дамите обгръщат "медиите, нравствената полиция и секторите на опазването на здравето и образованието " - все отговорности, без които провъзгласеният от ИД халифат не би могъл на действа. В съпоставяне с предходни джихадистки групировки дамите също по този начин участват "осезаемо повече " в пропагандата на ИД и като създатели на изявления, и като целева група, се споделя в отчет на европейската полицейска работа.
Макар че ИД не е първата терористична формация, която приканва дамите да се включат в битката, Европол отбелязва, че част от нейната прелест е, че "се позволява на дами да пътуват до земите на халифата, без да им би трябвало компаньон мъж ". Със свиването на територията под контрола на ИД в Ирак и Сирия дамите, които допреди това са изпълнявали небойни задания в групировката, все по-често са призовавани да сграбчен оръжие. "Безпокойството е, че това повишено присъединяване на дамите може да проправи път към евентуално значими промени в ролята на джихадистките в бъдеще ", се споделя в отчета. Миналата година 15 % от наказаните в Европейски Съюз някогашни членове на ИД са били дами, което е нарастване по отношение на предходни години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР