Привличането на запалянковци е солта и пиперът във футбола. Дори

...
Привличането на запалянковци е солта и пиперът във футбола. Дори
Коментари Харесай

"Манчестър сити" търси инфлуенсъри с надежда за пълен стадион

Привличането на ентусиасти е солта и пиперът във футбола. Дори спечелването на две следващи трофеи във Висшата лига обаче може да е незадоволително за това тимът да играе постоянно пред цялостни трибуни.

Такъв, наподобява, е казусът с " Манчестър сити ", който прибягва до ексцентричен метод. Клубът е разгласил рекламно известие в профилираната маркетинг платформа " Трайб " с крайната цел да се усъвършенства атмосферата на " Етихад " в мачовете от Шампионската лига.

В началото на посланието от клуба показват, че жребият в шампионата им е изпратил за противници относително непопулярни тимове - " Динамо " (Загреб), " Шахтьор " (Донецк) и " Аталанта ", които са непривлекателни за твърдото ядро от последователи.

Затова " жителите " се надяват да открият мъже на възраст сред 18 и 55 години, които да са студенти, млади чиновници или такива, които неотдавна са в града. Задачата им е да разгласяват наличие, с което да опишат какъв брой хубаво е да си на стадиона.

За да аплайват, искащите би трябвало да имат най-малко 5000 почитатели и да показват взор към " вълнуващата атмосфера, която единствено футболните мачове онлайн в Шампионската лига могат да обезпечат ".


© Reuters

Специализираният уебсайт prweek.com показва, че методът на " Манчестър сити " е необикновен и че другите британски участници в конкуренцията - " Ливърпул ", " Челси " и " Тотнъм ", нормално продават напълно билетите за домакинските си мачове единствено за минути след стартирането им.

Посочва се също, че скорошно проучване е посочило, че огромна част от почитателите на " жителите " в обществените мрежи са подправени. Анализът на шотландската Pilotfish Media прави оценка, че 58% от 15-те милиона почитатели на " Сити " в " Инстаграм " и 33% от 7.2 млн. почитатели в " Туитър " не са същински.

Това слага британския футболен първенец на трето място по съществуване на подправени почитатели измежду изследваните марки. " Найки " е отпред (61% в " Инстаграм " и 28% в " Туитър " ), следван от Foot Locker (съответно 55% и 34%).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР