Привличането на младите ни хора към спорта е инвестиция в

...
Привличането на младите ни хора към спорта е инвестиция в
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Привличането на младите хора към спорта е инвестиция в бъдещето

Привличането на младите ни хора към спорта е инвестиция в бъдещето. Развитието на пълноценна система за всеобщ спорт, за родолюбиво образование и за природосъобразен метод на живот е значима стъпка напред в битката с огромните пороци на нашето съвремие - обездвижването, тютюнопушенето, алкохола и опиатите. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден приветства участниците в шампионата по гимнастика „ Ямбол22 " и връчи награди на най-добре представилите се тимове. В надпреварата взеха присъединяване над 500 възпитаници от 5-ти до 12-ти клас.

Успоредно с шампионата по гимнастика се организира и „ Президентски тест ", като част от самодейността „ Спортувай с Президента ", която има за цел да предизвиква физическата интензивност измежду децата. Румен Радев изрази задоволство, че „ Президентският тест " набира все по-голяма известност и обгръща от ден на ден деца в страната.

„ Бъдещето принадлежи на тези народи, които освен развиват промишленост, просвета, високи технологии, само че и които влагат в качеството на живот на своя човешки капитал. Инвестират в развиването на всеобщ спорт, природосъобразен метод на живот и патриотично образование от най-ранна детска възраст ", съобщи президентът Радев.

Държавният глава изрече признателност към уредниците на шампионата от Община Ямбол, по тази причина че с доста труд и възторг приобщават българските деца към спорта. На родителите, треньорите и учителите президентът благодари за тяхната безрезервност, обич и сила, с която дават късмет на младежите да порастват по-силни и по-уверени.

След събитието президентът Румен Радев организира среща с кмета на Община Ямбол Валентин Ревански, заместник-кмета Енчо Керязов, регионалния шеф Георги Чалъков и заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, на която бяха разисквани упоритостите за превръщането на шампионата по гимнастика в национална самодейност, градежа на болничното заведение в града и вероятностите за развиване на Ямбол.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР