Привличането е нещо, което се случва мигновено. Често е необяснимо.

...
Привличането е нещо, което се случва мигновено. Често е необяснимо.
Коментари Харесай

Има 7 фактора, които предизвикват моментално привличане

Привличането е нещо, което се случва незабавно. Често е необяснимо. В множеството случаи се намесва половото предпочитание. При всеки важат разнообразни закони на привличането. Ако за едни привлекателността се дължи на миризми, поза на тялото, флирт с очи, за други е чувство, което те връхлита незабавно без да осъзнаваш изцяло какво ти се случва.
Незабавното привличане е нещо, което не може да се изясни. То е боязън и неспокойствие, които те карат да се чувстваш друго. Усещаш, че нещо се случва, само че не всеки път можеш да го обясниш. Не е нужно доста време, с цел да сте привлечени от някого. Понякога са нужни единствено няколко секунди, с цел да изпитате предпочитание да се доближите повече до индивида.
Много хора имат собствен вид, от който считат, че са привлечени. Що се отнася до незабавното и мигновено привличане обаче, то може да надвиши надалеч вида, който смятате, че имате.
Тласъкът към някого, за който не сте подозирали, че ще ви притегли, може да е подбуден от някои фактори, от които постоянно зависи привличането. Ето кои са някои от тях.

Близост
По-вероятно е да се почувствате привлечени от някого, с който имате физическа непосредственост по някаква причина без това да значи непосредственост в полов смисъл. Чисто физическата непосредственост, когато телата ви са едно до друго, може да отключи освобождение на ендорфини, които да ви накарат да се почувствате привлечени.

Прилика
По-вероятно е да сте привлечени от някого, с който си наподобявате, в сравнение с от някого, с който нямате нищо общо на външен тип. Това важи за първичното мигновено привличане. Онова, което е основано на прилики в разбиранията и мисленето, полезностите и задачите идва на по-късен стадий, откакто сте се опознали. Но първичното и неотложно чувство за привличане е тясно обвързвано с физическата сходност.

Физическо неспокойствие
Когато срещнете някого, към който мигновено сте привлечени, тялото ви незабавно ще ви подаде сигнал за това. Ще се почувствате по-леки, може да имате изтръпване и трепкане на крака, пеперуди в корема, учестен пулс, зачервени бузи, изпотени длани. Всичко това е физически отговор на привличането, което ви е обзело в наличието на обекта на интереса ви.

Настроение
Обикновено харесваме хора, които са в положително въодушевление. Тези хора са радостни, общителни, в тяхната компания се усещаме добре. Нормална реакция е да се почувствате привлечени от човек, който ви кара да се усмихвате и който ви кара да се чувствате прелестно.

Недостиг на избор
В доста случаи, когато човек търси сътрудник, а няма изключително огромен избор по някаква причина, той незабелязано и подсъзнателно може да се почувства притеглен от евентуален сътрудник, който среща. Това привличане не е на физическо равнище и няма общо с изброените нагоре фактори, а е просто подбудено от голямото предпочитание за разкриване на съкровен сътрудник. По този метод автоматизирано се чувствате привлечени от някого, който смятате за евентуален сътрудник.

Външен тип
Външният тип има огромно значение за това дали ще бъдете привлечени от някого в първия миг или не. Много по-малко евентуално е да сте привлечени от зле облечен и недобре изглеждащ човек, колкото и да сте над тези неща.

Хормони и невротрансмитери
Хормоните и невротрансмитерите, които витаят из тялото ни, значително диктуват към кого ще се почувстваме привлечени. По-високите равнища на окситоцин в тялото, когато се чувствате добре, радостни и жизнерадостни, могат да ви накарат да се почувствате привлечени от някого, както и да покачат вашето равнище на привличане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР