Привличане на средства през програми от Европейския съюз и Министерския

...
Привличане на средства през програми от Европейския съюз и Министерския
Коментари Харесай

Борис Вълев с амбициозна инфраструктурна програма в...

Привличане на средства през стратегии от Европейския съюз и Министерския съвет, директно присъединяване на жителите в ръководството на регион „ Северен ” и съществени вложения в инфраструктурата. Това са измежду главните цели на претендента на ЗС „ Александър Стамболийски ” за кмет на регион „ Северен ” Борис Вълев.

Той е кореняк пловдивчанин, фамилен, с две деца, като от дълги години се занимава с развиването на неправителствения бранш в Пловдив, подпомагал редица значими дела. Той е пловдивски ръководител на едно от най-големите НПО-та – „ Младежки глас ". Завършил е политология, национална сигурност и интернационалните връзки. Занимава се с ръководство на европейски планове и има фамилен бизнес.

Кандидатът на ЗС „ Александър Стамболийски ” ще работи за засилено присъединяване на жителите в ръководството на регион „ Северен ”. Той акцентира, че преди този момент институцията на районния кмет би трябвало интензивно да взе участие във образуването на дневния ред на Общински съвет. По този метод ще могат да се взимат най-хубавите решения за региона, а също така ще се търси политическа поддръжка за плановете, които би трябвало да бъдат осъществени.

Привличане на средства от Европейски фондове и Министерския съвет

До този миг извънредно доста е подценена ролята на районните администрации в подготовката и реализацията на планове, финансирани от Европейските фондове и стратегии на Министерския съвет.

Основната цел в генерирането на добавена стойност, която ще надгради досегашната процедура е основаването на звено „ Разработване и ръководство на планове и европейска интеграция ”.

Някои от стратегиите разрешават кандидатстване с планови оферти на районните администрации непосредствено, като бенефициенти на финансовата помощ и редом с това да се осъществят действия директно свързани с развиването на градския регион.

Пряко присъединяване на жителите в ръководството на регион „ Северен ”

Основната цел е основаването на механизми за гражданско присъединяване във взимането на решения и образуването и реализацията на градските политики. Ще бъдат задействани членове на гражданското общество, които ще основат с поддръжка на ЗС „ Ал. Стамболийски “, по този начин наречени консултативни препоръки във всеки един квартал от регион „ Северен ”.

Тези препоръки ще са с мандатност и ще включват всички заинтригувани страни, които живеят, работят и правят други действия на територията на региона. Всеки един съвет ще заседава един път месечно. Те ще разискват наболели проблеми, ще оферират решения и ще дискутират планувани задания за осъществяване от районната администрация.

Инфраструктурата

Първото предизвикателство, с което Борис Вълев счита да се захване е превъзмогване на транспортните усложнения и усъвършенстване на големия авто трафик, преминаващ през региона. Мерките включват:

-проектиране, осъществяване на ремонт, рехабилитация и уголемение на бул. „ Марица -Север “;

-проектиране и създаване на мост „ Марица 4 “;

-проектиране, осъществяване на ремонт, рехабилитация и продължение на бул. „ Марица – Север “ към бул. Рогошко шосе;

-превръщане на изхода на град Пловдив – бул. „ Рогошко шосе ” в комфортен и бърз метод към автомагистрала „ Тракия “;

-проектиране, осъществяване на ремонт и рехабилитация на връзката сред бул. „ Северен ” и Карловско шосе;

-ремонт и рехабилитация на връзката сред бул. Брезовско шосе и бул. Карловско шосе ( ул. Полет ) и възстановяване достъпа до кв. Разкопаница;

-смяна на пътната настилка от павета към асфалт в кварталите: Кършияка, Гагарин, Филипово;

-ремонт и реорганизация на зала „ Строител “;

-изграждане на нова детска градина в регион „ Северен “;

-реконструкция и ремонт на съществуващите детски градини и ясли на територията, доставка и монтаж на нови уреди, осъвременяване на детските площадки и салони за физическо възпитание;

-подкрепа за реорганизация и ремонт на съществени и междинни учебни заведения в „ Северен “. Обновяване на съществуващите бази. Закупуване, доставка и монтаж на спортни уреди. Създаване на условия за цифрово образование за ученици;

-изграждане на надземни и подземни многоетажни общински паркинги на общински терени на основата на публично-частно партньорство. Въвеждане на гъвкава и обективна система от такси за паркиране, даващи преимущество за прилагане на паркоместата на живеещите наоколо до оборудванията за паркиране;

-преустановяване на практики по създаване на противозаконни обекти

Кандидатът за кмет на регион „ Северен ” е основал подробна стратегия за основаването на и подобряването на зелената екосистема, по-добри комунални услуги, както и за цифрово ръководство на региона. Очаквайте целите му в тези области.

Формацията поддържа и самостоятелната експертиза na още трима пловдивчани за районни кметове.

В регион " Южен " претендент за кмет е журналистът Илиян Велков.

В регион " Западен " претендент за кмет е спортистът Иван Запрянов.

В регион " Източен " претендент за кмет е строителният бизнесмен Илия Матаков.

В регион " Северен " претендент за кмет е политологът и специалист по европроекти Борис Вълев.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение !
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР