Привличане на китайски инвестиции в Русия за сметка на достъп

...
Привличане на китайски инвестиции в Русия за сметка на достъп
Коментари Харесай

Руско-китайски план за развитието на Далечния изток беше подписан от Владимир Путин и Си Дзинпин

Привличане на китайски вложения в Русия за сметка на достъп до естествени запаси, преференции и унищожаване на съществуващите бариери, в това число инфраструктурни. Така в резюме може да бъде разказана новата руско-китайска стратегия за развиване на Далечния изток до 2024 година Тя беше подписана след двустранните договаряния по време на Източния стопански конгрес във Владивосток с присъединяване на Владимир Путин и Си Дзинпин.

За реализирането на програмата от съветска страна ще отговоря Министерството за развиване на Далечния изток, а от китайска – Министерството на търговията.

Новата стратегия значително се разграничава от предходната, която беше подписана през 2009-а и чието деяние изтече тази година. Тя предвиждаше развиване на Далечния изток, Източен Сибир и Североизточен Китай в границите на общ макрорайон. Прекалено амбициозна и мъчно използвана на процедура цел. В резултат множеството набелязани планове се провалиха.

Експертите правят оценка новата стратегия като по-скромна и по-ясна. Документът разказва в детайли преференциите за китайски вложители в Далечния изток. Руснаците разчитат да привлекат високотехнологични компании от Китай на остров „ Русский “ в Японско море.

Набелязани са 32 плана на обща стойност 4,2 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР