Привлеченият от Ливърпул Деян Ловрен вкара първия си гол с

...
Привлеченият от Ливърпул Деян Ловрен вкара първия си гол с
Коментари Харесай

Попето и Ростов отстъпиха на шампиона, Ловрен с дебютен гол в Русия

Привлеченият от Ливърпул Деян Ловрен вкара първия си гол с екипа на Зенит, а първенецът на Русия завоюва с 2:0 гостуването си на Ростов от втория кръг на РПЛ. Хърватинът се разписа с глава в 87-ата минута, а преди почивката прецизен беше и Сердар Азмун, който наказа някогашния си тим. Ивелин Попов игра цялостен мач за домакините, които позволиха първо проваляне през сезона.

Мачът стартира с доста нерви и още до третата минута съдията Павел Кукуян подвигна по един жълт картон и за двата тима. Малком беше доста деен и сътвори много проблеми на отбраната на Ростов, само че първото рисково състояние сътвориха домакините. Алексей Ионов прати топката в мрежата, само че голът му беше анулиран поради засада.

В 20-ата минута Азмун комбинира с Малком, а след удара на бразилеца топката се отби от гредата. Секунди по-късно още веднъж Малком беше в центъра на събитията. Негов изстрел с глава срещна ръката на Евгений Чернов. Кукуян прегледа обстановката благодарение на ВАР и отсъди дузпа, превърната в гол от Азмун.

Веднага след попадението Емануел Ригони пропусна да накаже нова неточност в отбраната на Ростов. Домакините дадоха отговор със мощен удар на Павел Мамаев, само че той мина надалеч от задачата. В края на полувремето пък Малком още един път се озова на добра позиция, само че Сергей Песяков внимаваше.

В 48-ата минута Ивелин Попов опита остроумен пас към Бактийор Зайнутдинов, само че той закъсня да започва. Не след дълго българинът центрира в наказателното поле и се стигна до безредие, а Мамаев от 6 метра не уцели вратата.

Зенит обаче имаше по-добрите благоприятни условия за гол и след почивката. В 65-ата минута Песяков мазета рисков удар на Ригони, само че последователно Ростов съумя изравни играта. Четвърт час преди края гостите останаха с 10 индивида, откакто червен картон получи Ярослав Ракицкий.

В 85-ата минута дебют за Ростов направи новият нападател Давид Тошевски. Друго ново попълнение, само че в състава на Зенит - Деян Ловрен, пък обезпечи трите точки за Зенит. Бившият бранител на Ливърпул скочи най-високо след центриране на Дъглас Сантос и с глава откри головата си сметка за питерци.

Зенит се причисли към ЦСКА (Москва) и Локомотив (Москва), които са другите тимове с по 6 точки след първите два мача.

В идващия кръг грандът от Санкт Петербург ще одобри ЦСКА, а Ростов ще гостува на Динамо (Москва).

Премиер Лига 2 кръг, събота 15 август  ФК Ростов 0:2краен резулат  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР