Привлечен като обвиняем за убийството е племенник на майката на

...
Привлечен като обвиняем за убийството е племенник на майката на
Коментари Харесай

Разкриха убиеца на Дамла

Привлечен като обвинен за убийството е племенник на майката на убитото дете. Той е на 25 години. Обвинението е за умишелно ликвидиране по изключително нечовечен метод на малолетно дете. Това разкри основният прокурор Сотир Цацаров пред публицисти. Той даде последна информация за убийството на дребната Дамла в Момчилград.

" При разпита мъжът е направил цялостни признания. Веднага след разпита пред арбитър, ще бъде изработен и следствен разпит. Нека имаме малко повече време, тъй като нещата се развиват доста бързо. Ще пуснем и публично прессъобщение. Мъжът не се е укривал. И през вчерашния ден споделих, че кръгът, в който работим, е доста стеснен. Колегите са решили, след събраните доказателства, че това е индивидът, на който би трябвало да се повдигне обвиняване ", безапелационен беше Цацаров.

От прокуратурата разпратиха публична информация до медиите, както разгласи основният прокурор: " Днес, 20 декември, Окръжна прокуратура-Кърджали притегли като обвинен и задържа до 72 часа М.Г.Х. за убийството на 7-годишната Д.М., която бе открита мъртва сутринта на 17 декември в дома си в Момчилград ".

М.Г.Х. е упрекнат в това, че съзнателно е умъртвил малолетната Д.М., като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата. За закононарушението се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, благодарение на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември. Експертизата е открила повода за гибелта на малолетната потърпевша – задушаване.

Все още не са направени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: сложна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на материални доказателства и съдебно-техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна връзка. М.Г.Х. е направил признания.

Майката на умрялото дете е привлечена в качеството на обвинена за осъществено закононарушение, че на 16 декември, като родител, е оставила детето си без контрол и задоволително гриж и с това е основала заплаха за неговото физическо и душевно развиване. С. Ю. М. е арестувана за период от 72 часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР