Привикването на министър-председателя в прокуратурата е евтин театър, за това

...
Привикването на министър-председателя в прокуратурата е евтин театър, за това
Коментари Харесай

Юрист: Разпитът на премиера в прокуратурата е евтин театър

" Привикването на министър-председателя в прокуратурата е на ниска цена спектакъл ", за това настоя пред БНР заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет юрист Ина Лулчева.
" Това е изцяло безсмислено, тъй като прокуратурата споделя, че работи по данни, които ѝ се подават от Министерство на вътрешните работи, министър-председателят също работи с данни от службите, тъй че в случай че прокуратурата желае, тя може да разполага с всички данни, които имат службите, които има и министър-председателят. Това, което ни се появи, споделям го не като юрист, а като жител, който гледа в профил, не е съществено. Главният прокурор си приказва с министър-председателя, след това отива и дава пояснения на някой различен прокурор, който вика министър-председателя, с цел да му даде пояснения, това не приказва, че прокуратурата желае да се бори с престъпността или желае да проверява ", добави юристът.

" Основанието за искане на оставката на основния прокурор зависи от обстоятелствата, които са известни ", сподели още юрист Лулчева:

" Твърди се, че има обстоятелства за нарушавания. Аз не бих могла да ги преценява, без да разполагаме с съответните данни, които има министърът, които имаше и при предходното искане, даже се сподели, че в този момент има и други, тъй че фактическите учредения ги преценя министърът. Важното е, че се одобри към този момент несъмнено, че има правни учредения да изиска Висшият правосъден съвет да се занимае с този въпрос ".
Заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет разяснява и тематиката за Специализираната прокуратура:
" Основно делата в Специализираната прокуратура завършват със съглашение, главно с наказване до три години. Аз не правя възражение против споразуменията, това е добре, тъй като това редуцира процеса и е по-евтино за страната, само че когато едно наказване до три години, значи нямаме тежка престъпност. Тогава за какво би трябвало да съществува тази скъпа и към този момент с доста отрицателни натрупвания конструкция? Няма никакво опрощение. От самото начало и реакцията на обществото беше против основаването на профилираното правораздаване и за девет години то не съумя да накара никого да му повярва. При това състояние тази конструкция няма опрощение да продължава да съществува ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР