Привидно тържественият фон, под който вчера трябваше да се проведе

...
Привидно тържественият фон, под който вчера трябваше да се проведе
Коментари Харесай

Поредната изцепка на Яна Нинова предизвика смях през сълзи в местния парламент в Мездра

Привидно тържественият декор, под който през вчерашния ден трябваше да се организира постоянно съвещание на общинския съвет в Мездра, бе единствено мъртвило пред стихия, в която още веднъж единствените губещи са жителите на града и селата.
След връчването на званията „ Почетен жител на община Мездра " от кмета Генади Събков на заслужилите културни, просветни и спортни дейци Димитър Доков, Любомир Минковски и Евгени Йоловски, които ще останат вечно в историята на Мездра, ръководителят на локалния парламент Яна Нинова понечи да продължи с ежемесечното си обвързване – да бъде ръководител в същинския смисъл на думата.
Това, обаче, не се получи. Още на втората точка сътрудниците й се хванаха за гушите. Ябълката на раздора – по какъв начин да се разпределят 30 000 лв. в програмата „ Малки локални начинания “ 2019. След близо 30 минути диспути по отношение на по какъв начин да не бъдат ощетени плановете на кметствата, подали документи за финансиране, се стигна и до струпване на сериозна маса.
„ Има нещо гнило в Дания “, гласи прословутият откъс от Шекспировия Хамлет. В Мездра също, тъй като след предлагането на Георги Валентинов да се гласоподават плановете един по един до приключване на парите, сенаторите от Българска социалистическа партия възроптаха против по този начин направеното предложение. Данаил Димитров изрече мнение, че всички планове заслужават финансиране и предложенията са минали 2 порции пресяване, преди да стигнат до финалното „ Да “.
Явно фино обидчивата Нинова одобри персонално подмятанията на Наталия Христова и Митка Лечева от Българска социалистическа партия. Даже се стигна до това първата да бъде отстранена от съвещанието, а след нейния отвод да излезе – и до тоталното преустановяване на сесията и насрочването й за друга, към момента незнайна дата.
Въпросът, който обществеността на Мездра би трябвало да си зададе обаче, е за какво при други ексцесии в залата, някои от които демонстрираха слабостта в лидерските качества на ръководителя на Общинския съвет в Мездра, съвещанията продължаваха, а в този момент единствено час след началото на сесията Нинова „ спусна кепенците “ и приключи цирка?
Припомняме, че локални предприемачи и общински съветници неведнъж са нарушавали вътрешния си устав, само че до реакция от страна на Нинова не се е стигало. Дали е решила да покаже „ желязната лейди “ в себе си или просто за следващ път резултатите от европейските избори в Мездра са били разковничето за прочувствената неустойчивост на Яна?
Не е загадка, че всеобщото публично мнение в Мездра е, че това е най-слабият общински съвет, който поданството на Мездра е виждало. Главната причина за това е, че няма водач, който да сплотява и да държи под надзор това, което се случва в залата и коридорите на локалния парламент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР