Привидно някои игри изглеждат напълно безобидни… Фантазията и реалността се

...
Привидно някои игри изглеждат напълно безобидни… Фантазията и реалността се
Коментари Харесай

10 игри, които не искате да ви застигнат в реалния живот

Привидно някои игри наподобяват изцяло безобидни… Фантазията и действителността се смесват в органична симбиоза, а разпоредбите са елементарни – логиката на действителността се намества в наличието на играта и постоянно педантично се съблюдава от играчите.

Какво обаче би се случило, в случай че играта излезе от познатите ни рамки и стартира да постанова действителни санкции на участниците в нея?

Подобна история стои в основата на кино лентата „ Истина или предизвикателство “. Група младежи, които учат дружно в ĸoлeж, вяpвaт, чe изборът сред иcтинa и предизвикателство e пpocтo зaбaвнa игpa cpeд пpиятeли. В реалност обаче, един път приели да вземат участие, всички играчи са длъжни да следват разпоредбите на играта, тъй като в противоположен случай тя ще ги накаже.

Бързо ocъзнaват, чe вcичĸo тoвa нe e пpocтo игpa, a… гopчива действителност. Правилата са убийствено ясни: кажете истината или ще умрете; изпълнете предизвикването или ще умрете; откажете да играете… и ще умрете.

Заедно с музикалния портал © Меломан.бг и благодарение на вашите гласове в специфичната форма за регистрация потърсихме обичаните ваши игри, които не бихте желали да ви застигнат в действителния живот. Гласуването завърши, резултатите са ясни, а ето по какъв начин наподобява и цялостният лист, спретнат от вас.

10. Игра на шише

Това е класическата игра, която се играе с необвързани другари. Всички седят в кръг като се редуват момче-момиче. Всеки човек има право да завърти бутилката и когато тя спре, да целуне лицето, към което сочи гърлото на бутилката. Ако се падне човек (от същия пол), който не може или не желае да целуне, би трябвало да изпие едно пиво.

9. Асоциации

Целта на играта е да се познае, думата която е намислил един от играчите. Играе се с 4 души, разграничени на 2 тима. Във всеки тим единият състезател знае думата и се пробва да я изясни на другия, който не я знае. Всяко пояснение се състои от една дума, която е съществително, което може да бъде намерено в речник и е с друг корен от думата, която се търси.

8. Две истини и една неистина

Всеки участник споделя три обстоятелството за себе си – две истини и една неистина. След това останалите стартират да допускат кое е лъжата. Този, който има най-вече попадения (т.е. познал е най-вече лъжи), печели.

 10 игри, които не желаете да ви застигнат в действителния живот

7. Фунийки

Играчите се разпределят на два тима. С помощта на хартия се оформя фунийка. След това се поставя в една тръба и се духа в нея. Целта е да улучиш състезател от противниковия тим.

6. Народна топка

Участниците в играта се разделят на два тима с по един капитан. Двамата капитани застават в двата края на игрището. Целта им е да улучат с топка и извадят от игра играчите от противниковия тим. Ударен, само че неуспешен да хване топката, излиза от играта. Всеки хванал топката обаче има право да уточни кой от напусналите му съотборници да се върне в играта.

5. Гоненица

Гоненицата е една от най-популярните детски игри, която нормално включва двама или повече играчи. Един гони останалите за да хване някого от тях, а когато го допре, нормално споделя „ Ти гониш! “ и хванатият състезател стартира да гони.

4. Стражари и апаши

В тази игра тимовете са два. Едните са стражари, а другите – апаши. Едните гонят, другите се крият. Когато играта стартира, стражарите затварят очи и стартират да броят до 100. Когато някой крадец е хванат, стражарят споделя: „ Стражарска марка – взрив щемпел! Ти си към този момент наш състезател “. Играта завършва, когато апашите бъдат хванати.

 10 игри, които не желаете да ви застигнат в действителния живот

3. Истина или предизвикателство

Играта „ Истина или предизвикателство “ е позната с разнообразни имена и разновидности през годините. На „ Въпроси и команди “ са играли още през 1712 година, когато военните се забавлявали по Коледа, като си задавали въпроси. Който не желал да отговори, трябвало да извърши команда, която неговият висшестоящ му разпореди. Ако откаже да извърши командата, му натривали лицето с тиня – за наставление. Освен разтоварващо развлечение, за времето си това очевидно е било и някаква форма на тиймбилдинг…

2. Криеница

На този, на който му се падне да търси, прикрива очите си и стартира да брои до несъмнено число. През това време останалите би трябвало да се скрият. След като завърши с броенето, търсещият отваря очи и стартира да търси скрилите се участници. Когато открие някого, той би трябвало да се затича до мястото, от което е почнало търсенето, и да го заплюе, като извика „ Пу за него, акцентирайки името на играча, който е разкрил. Успоредно с това криещите се би трябвало да се доберат до същото мястото и, в случай че съумеят, да се заплюят сами – „ Пу за мен “.

1. Бесеница

Бесеница е игра за познаване на думи. Целта е да се отгатне скритата дума, като се изброяват разнообразни букви. Ако буквата я има в намислената дума, тя се записва на съответното място (или места, в случай че се среща повече от веднъж). В противоположен случай, на бесилката се рисува част от тялото на човечето. Когато то се нарисува напълно, играта приключва…

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР