Привидно Борисов изглежда, че е финансирал щедро на финала на

...
Привидно Борисов изглежда, че е финансирал щедро на финала на
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Борисов само изглежда много щедър

Привидно Борисов наподобява, че е финансирал обилно на финала на мандата си. Нека погледнем обаче числата. За ограниченията са отделени някъде към 6-7% от нашия БВП за 2019 година. Средното равнище в Европейския съюз е два пъти повече. Полша, да вземем за пример, е дала 13% от своя Брутният вътрешен продукт за предходната година за поддръжка на бизнеси, семейства, медицинския бранш, цялата палитра.

Това сподели пред Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров, представен от Фрог нюз.

„ Привидно наподобява, че ограниченията са ефектни и доста великодушни. Ако погледнем обаче размерът, който се заплаща, по отношение на нашия Брутният вътрешен продукт на глава от популацията излиза, че сме отново някъде най-назад. Само Румъния е след нас. Тоест нашите ограничения никак не са великодушни “, добави той.

Според него поддръжката за бизнеса би трябвало да продължи. „ Целият туризъм все още, въпреки и да се възвръща по отношение на 2020 година, е на не повече от 40-50% от 2019 година като поръчки за претовареност и така нататък Градският превоз пострада доста предходната година и през тази година. Има браншове 4-5, които не престават да изпитват крещяща потребност от поддръжка и за тях тази мярка 60/40, модифицирана в един различен вид, както ние предлагаме с бизнеса, т.е 75% да бъдат подкрепени от брутното ми заплащане, когато не работя “, посочи Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР