Приветстваме реформите в Босна и Херцеговина и винаги сме готови

...
Приветстваме реформите в Босна и Херцеговина и винаги сме готови
Коментари Харесай

България е готова да сподели опита си с Босна за успешна евроинтеграция, заяви Радев в Сараево

Приветстваме промените в Босна и Херцеговина и постоянно сме подготвени да споделим опита си за сполучливата евроинтеграция на страната, съобщи българският държавен глава Румен Радев на взаимна конференция с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович.

" Очертахме ограничения и цели по европейския път на Босна и Херцеговина. Много са значимите уроци, които България може да съобщи на Босна ", акцентира Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

Аз загатнах съответни политики, делегациите (на двете страни – бел. ред.) споделят съответен опит. Най-важно е консолидирането на напъните в страната, нужен е консенсус в страната. Разбирам политическата система, държавното устройство на Босна и поздравявам политическото управление, че макар комплицираната система за реализиране на консенсус, има реализирано съгласие по съответни въпроси, съобщи той.

Президентът е на посещаване в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия Председателството Денис Бечирович. 

Радев организира среща с двама от тримата членове на Председателството – Денис Бечирович и сръбския представител Желка Цвиянович, след което се състояха пленарни диалози сред делегациите на двете страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР