Приветствам Ви за това, че сте тук за открит диалог.

...
Приветствам Ви за това, че сте тук за открит диалог.
Коментари Харесай

Радев към Заев: Очаквам скоро да имаме посланик на Северна Македония в София

" Приветствам Ви за това, че сте тук за открит разговор. Очаквам най-скоро да имаме дипломат на Република Северна Македония в София ". С тези думи президентът на България Румен Радев се обърна към Зоран Заев по време на срещата им. По думите му развиването на взаимоотношенията сред двете страни са от изключителна значимост.

" Това изисква регулярни контакти, разговор и съдействие. За страдание през последните години тези връзки попаднаха в задънена улица, разговорът беше замразен, а това несъмнено се отрази и на вероятността на вашата страна за начало на договаряния за участие в Европейски Съюз. До известна степен това се дължи на обстоятелството, че договорът, който подписахте с предходното българско държавно управление нямаше съответни обвързващи условия периоди ", сподели още Радев.

Радев насочи благодарности и към президента на Северна Македония - Стево Пендаровски.

" Благодаря му за другарството, мъдростта и водачеството. Съвместната ни аудиенция в Рим и отдаването на респект към делото на Светите братя Кирил и Методи показва нашата взаимна воля и сигнал към всички наши жители за съдействие, другарство и съгласие " разясни българският президент.



" Искам да насочва ясно обръщение, че вероятността на Република Северна Македония за нас е от голямо значение. Ние сме длъжни да създадем по този начин, че нашите хора да имат своето общо европейско бъдеще и да могат да поддържат връзка по-свободно по сред си. Разбира се има и някои нерешени въпроси. Важно е да имаме разговор ", разяснява още Радев.

" Вие сте умел политик и знаете, че в интервал на предизборна акция от време на време партиите могат да обещаят повече, в сравнение с могат да реализират в следствие ", сподели още Радев на Заев.

От своя страна Зоран Заев благодари на България за поканата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР