Приветствам действията на българските институции и ги считам за леко

...
Приветствам действията на българските институции и ги считам за леко
Коментари Харесай

Плевнелиев захапа Радев, иска още по-крути мерки срещу руските хибридни атаки

Приветствам дейностите на българските институции и ги смятам за леко закъснели. Много от дълго време стана явен размерът на съветското въздействие в България. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев в ефира на Нова телевизия по отношение на гръмналия преди дни шпионски скандал.

"По време на изборите през 2015 година бе осъществена и най-голямата хакерска атака още веднъж с съветска поддръжка ", напомни Плевнелиев.

"Смятам, че дейностите на прокуратурата са от дълго време нужни и зрели. Русия от доста време желае да промени геополитическата обстановка. Спомнете си по какъв начин в Черна гора построи такива мрежи на въздействие, че когато държавното управление бе взело решение за влизане на страната в НАТО започнаха протести, митинги и така нататък В момента там има наказани шпиони и организации. Нещата в дълбочина са съществени ", сподели той.

ибридните офанзиви на Русия в България са факт - преодоляване на медии, основаване на нови медии, стартиране на подправени вести непрекъснато ", добави президентът.

"Не един път и два пъти съм свиквал КСНС поради съветското въздействие в България. Именно поради това мисля, че дейностите ни са доста закъснели. Факт е, че има доста тежка активност на руснаци в България. Трябва да покажем темперамент. Естония, Литва, Черна гора, Македония също се сблъскаха с сходни проблеми. Важното е,че се задействахме, въпреки и късно ", сподели Плевнелиев.

" Прането на пари като част от дейностите на българската прокуратура по проблема КТБ е довело до това, което през днешния ден ние виждаме като разобличаване ", напомни той.

"Българската православна черква се трансформира във филиал на Руската православна черква. Родният патриарх работи под диктата на съветската православна черква. Руският интерес е напоен към този момент в не една и две институции ", счита Плевнелиев.

"Не изгонихме преди съветски сътрудници, когато всички го направиха и в този момент плащаме висока цена поради бездействието си ", счита президентът.

"Дотам сме го докарали, че президентът на България споделя точно на 6-и септември, че ние от доста време нямаме блян. Това е част от дезинформацията, с цел да загубим цел и посока ", отсече президентът.

" Впечатли ме умерената реакция на съветското външно министерство. Аз чаках много по-остър звук. Това подава рука към българските управляващи и очакване, че институциите в действителност имат какво да потвърдят ", сподели той.

"Като президент се нагледах на митинги и контрапротести и на какви ли не сюжети. Противопоставяха се млади хораи институции. Това мен надълбоко ме тормози, тъй като стартира да липсват морал и устои. Много е тъпо, когато няма човечност и схващане ", съобщи той във връзка на плъзналите еротични фотоси на изгората на претендент за кмет от "Демократична България " и добави:

"Не съм гледал фотосите, от дълго време не влизам в такива кафеви медии. Ние с моята брачна половинка осъдихме задоволително жълти медии. Установихме, че даже и това обаче няма значение за тях. Крайно време е да се постави една разграничителна линия сред положителното и неприятното ", счита Плевнелиев.

"Когато една медия стигне толкоз ниско, с толкоз неистини и гнусотии, трансформира се в пропагандна машина, би трябвало да се вземат ограничения. Много ги съдихме. С лекост печелихме делата, само че глобите и компенсациите, които би трябвало да изплатят, са оскъдни и не им работят като спирачка ", сподели Плевнелиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР