Приветствам . Борбата срещу безнаказаността на престъпленията е условие за

...
Приветствам . Борбата срещу безнаказаността на престъпленията е условие за
Коментари Харесай

Франция приветства Армения за МНС и обеща подкрепа за Карабах

" Приветствам. Борбата против безнаказаността на закононарушенията е изискване за мир и непоклатимост ". Това написа във вторник френският външен министър Катрин Колона в X (бивш Twitter), по време на посещаване в Армения, оповестява Агенция Франс Прес.

В Армения, Колона се срещна с жертви на изгаряния, доста от тях ранени от детонация в хранилище за гориво предишния месец в отделилия се анклав Нагорни Карабах, в болница в Ереван.

" Можете да разчитате на нашата непрекъсната поддръжка ", сподели Колона след визитата, обещавайки, че Франция ще лекува четири жертви, които ще бъдат изведени със аероплан този уикенд . " За мен е чест, че нашата страна е ваш непосредствен и може би най-верен другар ", сподели тя пред кореспонденти.

Министърът на опазването на здравето на Армения Анахит Аванесян сподели: " Тази филантропична поддръжка, тази човешка поддръжка, е доста значима ".

Припомняме, че по-рано  консулство в арменската област Сюник , както и да ускори съдействието с Ереван в региона на защитата.

Това са осезаеми доказателства за поддръжката от Франция за Армения . Военният аташе ще бъде назначен във френското посолство в Ереван ", сподели Колона.

Министърът упорства, че Европейският съюз (ЕС), следвайки образеца на Франция, би трябвало да укрепи връзките си с Армения .
 Кремъл: Ратифицирането на Римския статут на МНС от Армения е стъпка в неверна посока
Кремъл: Ратифицирането на Римския статут на МНС от Армения е стъпка в неверна посока

Русия изпратила въпроси към управлението на Армения

Армения реши да се причисли към Римския статут на Международния углавен съд (МНС). 

Очаквано,  Москва разглежда утвърждението като недомислен ход във връзка с двустранните връзки. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

По думите му Армения е другарска страна и сътрудник за Русия. Според Песков има доста неща, които свързват Русия с " братския арменски народ ".

След утвърждението на Римския статут на МНС обаче Русия имала някои спомагателни въпроси, които към този момент са отправени към управлението на Армения, акцентира представителят на Кремъл.

Базираният в Хага МНС издаде Владимир Путин. Москва отхвърли обвиняванията и съобщи, че Русия не признава пълномощията на МНС и счита решението на съда за юридически незначително.
 Трима някогашни водачи на Нагорни Карабах идват в Армения
Трима някогашни водачи на Нагорни Карабах идват в Армения

Бившият държавен министър Артур Арутюнян, Карен Саркисян и Арарат Мелкунян са влезнали в Армения във вторник

Трима някогашни водачи на азербайджанския район Нагорни Карабах, който преди този момент беше следен от етнически арменци, във вторник.

Бившият държавен министър Артур Арутюнян , някогашният министър на вътрешните работи Карен Саркисян и някогашният началник на службата за сигурност Арарат Мелкунян са влезнали в Армения във вторник.

Азербайджан пое контрола над територията след три десетилетия в и даде обещание да преследва " незаконното " сепаратистко управление, което съгласно него е отровило мозъците на популацията.

Повече от 100 000 бежанци са избягали от Карабах в Армения след азербайджанската военна атака там предишния месец. По време на изселването солидна детонация в покрайнините на бунтовническата цитадела Степанакерт умъртви 170 души и рани стотици други.
 Армения желае Европейски Съюз да глоби Азербайджан поради Нагорни Карабах
Армения желае Европейски Съюз да глоби Азербайджан поради Нагорни Карабах

Европейски Съюз има доста принадлежности за оказване на натиск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР