Привечер и през нощта срещу събота над по-голямата част от

...
Привечер и през нощта срещу събота над по-голямата част от
Коментари Харесай

Чудесна слънчева събота!

Привечер и през нощта против събота над по-голямата част от страната ще е с раздрана висока облачност. По-значителна над Югоизточна България, като над тези региони ще има условия за превалявания. Възможни са и гръмотевични стихии. Ще духа слаб до изтощен североизточен вятър, само че с наклонност по здрач да затихне. Минималните температури ще са сред 7° и 17°С. Най-високи чакаме да са стойностите по Черноморието - до 17-18°С, както и малко по-ниски - в планинските региони и към Видин - до 7-9°С. В утринните часове към водните басейни ще има условия за мъгли и ниска слоеста облачност.

През деня в събота времето ще е отлично за разходки и туризъм, като ще е най-вече слънчево. Над Южна и Източна България ще има и повече облаци, като тук-там ще превали дъжд. Максималните температури ще се покачат и ще са сред 25-28°С.

Времето по Черноморието

През нощта против събота ще доминира раздрана облачност, като тук-там по Южното Черноморие ще има условия за превалявания.

През деня повече облаци чакаме по Южното Черноморие, като до обяд ще е облачно с превалявания от дъжд. Привечер облачността ще се раздра и ще понижава. Очакваните оптимални температури на въздуха - 24-25°С.

Температура на морската вода - 22°-23°С.

Вълнение на морето – 2-3 бала.

Времето в София

През нощта против събота ще е с раздрана облачност, само че превалявания са малко евентуални. Минималните температури ще се покачат - и ще са сред 8-9°С. Сутрин ще има условия и за мъгли.

През деня облачността ще се задържи раздрана, а до края на деня ще понижава. Максималните температури ще са сред 23-25°С

Времето в планините - Добри условия за туризъм!

През нощта против събота ще е най-вече облачно - с превалявания от дъжд, като на доста места над Странджа ще паднат проливни превалявания. До сутринта и към обяд явленията последователно ще затихнат. Ще духа сдържан, а по откритите и високи елементи и мощен вятър от североизток. По-малка е вероятността от превалявания в Предбалкана и Рило-Родопският масив.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°С, на 2000 метра - към 9°С.

Времето на Балканите

През идващите часове атмосферата над Балканският полуостров ще се стабилизира. След обяд още веднъж над Централна Гърция ще паднат проливни превалявания. Значителни превалявания и висок риск от наводнения се чакат в Северозападна Турция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР