Привържениците на независимостта а Шотландия, мнозинството от които се противопоставят

...
Привържениците на независимостта а Шотландия, мнозинството от които се противопоставят
Коментари Харесай

Първият министър на Шотландия обеща нов референдум за независимост

Привържениците на независимостта а Шотландия, болшинството от които се опълчват на Брексит, "са на път да завоюват ", сподели през днешния ден шотландският първи министър Никола Стърджън, представена от Франс прес.

Тя даде обещание да направи всичко, с цел да реализира организирането на нов референдум по въпроса, макар безапелационната съпротива на Лондон.

"Днес е миг на същинска и дълбока горест за мнозина от нас. Тази горест ще бъде белязана от яд ", сподели Стърджън в изказване няколко часа преди Обединеното кралство да напусне Европейския съюз.

На референдума през юни 2016 година 62 % от шотландците гласоподаваха против излизането от общността, в контраст на общите резултати от референдума, на който 52 на 100 от британците се оповестиха за овакантяване на съюза.

Излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз възобновява борбата за самостоятелност на Шотландия. На референдум през 2014 година 55 % от шотландските гласоподаватели отхвърлиха отделянето на региона.

Британският министър председател Борис Джонсън изрично се опълчи на ново допитване в Шотландия и в средата на този месец публично отхвърли надлежно искане на шотландското държавно управление.

"Ще направя всичко допустимо, с цел да реализира референдум през тази година ", акцентира Стърджън. "Консерваторите предизвикат Шотландия. Ние сме на път да спечелим и те го знаят ", добави тя.

Стърджън заяви, че нейната Шотландска национална партия ще удвои бюджета си за акция в поддръжка на независимостта и че не изключва отстояването пред съда на правото на образуване на референдум.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР