Привържениците на ИТН по-скоро не харесват коалицията. А най-трудните въпроси, около

...
Привържениците на ИТН по-скоро не харесват коалицията.
А най-трудните въпроси, около
Коментари Харесай

Проучване: Привържениците на ИТН по-скоро не харесват коалицията

Привържениците на Има Такъв Народ по-скоро не харесват обединението.

А най-трудните въпроси, към които надали ще се реализира единодушие, са даването на оръжия за Украйна и ветото за Република Северна Македония.

Такива са настройките, уловени от експресно проучачване на " Алфа рисърч " измежду 500 души за предаването " Референдум " на Българска национална телевизия.

Макар и близки по проценти, отрицателните отговори взимат превес над позитивните - 49,5% от участниците в проучването не имат вяра, че това ще се случи. На противоположната позиция са 45,4 на 100.



Данните от социологическото изследване сочат още, че съвсем 60% от интервюираните дефинират отношението си към ръководещата коалиция като по-скоро отрицателно. За 67% напрежението сред съдружните сътрудници е резултат от безпринципни договорки за постовете.

Сред симпатизантите на четирите партии най-висока оценка за обединението дават тези на " " - 88,5%, следвани от " " - 73,4 на 100.

Мненията на социалистите са изравнени. Над 58% от участвалите обаче показват отрицание към ръководството.



Според най-вече от интервюираните - 42.2%, обединението ще реализира единодушие за измененията в Закона за здравето по отношение на въвеждането на нови епидемиологични ограничения. Близо една трета считат, че единодушие ще има и за нов шеф на Българска народна банка.

По-малко допускат, че ще се стигне до сливане в обединението към промяната на министъра на културата.

Днес се оповестени митинги на пътищари. 36,9 на 100 от интервюираните са на мнение, че въпросът ще се реши.

Едва 20% считат, че четирите партии ще реализиран единодушие за даване на военна помощ за Украйна. Само Политическа партия и Демократична България изрично се оповестиха " за ", до момента в който водачът на и вицепремиер съобщи, че няма да се подпише под документ за изпращане на оръжие, в случай че подобен бъде признат от Народно събрание, написа clubz. 

Според 25,6% от интервюираните ръководещата коалиция ще се съгласи да отпадне ветото за начало на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз.

За 32%, или близо една трета, партиите няма да реализират единогласие по който и да е от тези въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР