Привържениците на футбола в Нидерландия получиха добра и лоша вест.

...
Привържениците на футбола в Нидерландия получиха добра и лоша вест.
Коментари Харесай

В Нидерландия пускат фенове от септември, но със забрана да пеят

Привържениците на футбола в Нидерландия получиха добра и неприятна новина. Добрата е, че от 1 септември още веднъж ще могат да посещават стадионите за мачовете на обичаните си тимове. Заради риска от разпространяване на ковид, почитателите ще би трябвало да съблюдават отдалеченост от метър и половина на трибуните, само че и отвън тях. При влизане и излизане от стадиона тази отдалеченост остава наложителна, а не целесъобразна.

Снимка: Getty Images

Любопитното и в същото време неприятно за почитателите е, че им е неразрешено да пеят песни. Причината е същата - да не се популяризира вируса по въздушно-капков път. Това значи мачовете да минават по много спокоен метод като реакции от трибуните ще има единствено при голове и пропуски.

Ще бъде забавно и да се следи по какъв начин ще се управлява пеенето на песни от феновете. Само една трета от потенциала на оборудванията ще бъде отворен. Днес държавното управление на Нидерландия ще гласоподава дефинитивно текстовете от тази разпоредба.

Снимка: Getty Images

Клубовете чакат и финансова инжекция от държавното управление на стойност 140 милиона евро, с което да се обезпечи финансовата непоклатимост на клубовете. Стартът на сезона в Ередивизи е очакван за 11 септември, което значи, че почитатели на стадионите ще има първо за мачовете от Лигата на нациите против Полша и Италия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР