Привърженици на Тръмп организираха протест във Вашингтон в подкрепа на

...
Привърженици на Тръмп организираха протест във Вашингтон в подкрепа на
Коментари Харесай

Защитници на щурма на Капитолия протестираха във Вашингтон

Привърженици на Тръмп проведоха митинг във Вашингтон в поддръжка на хората, щурмували постройката на Конгреса на Съединени американски щати на 6 януари в опит да реализират анулация на изборната загуба на някогашния президент.

В митинга се включиха сред 100 и 200 души, някои от които носеха през рамо флагове на дясната група " Three percenters ". Това беше надалеч по-малко от предстоящите от уредниците 700 участници и от хилядите, взели участие в хаоса на 6 януари, отбелязва Ройтерс.

Снимка: БГНЕС / EPA

Стотици служители на реда патрулираха към постройката на Конгреса и черната ограда, висока близо 2,5 метра, каквато имаше в продължение на към шест месеца след нападението. 100 военни от Националната армия също бяха в подготвеност наоколо.

Много от изнеслите речи пред протестиращите обявиха, че стотиците задържани участници в размириците на 6 януари са " политически пандизчии ", които не са направили никакво принуждение. Прокурори и правни специалисти и настояват, че случаите се преглеждат по открития ред.

Снимка: БГНЕС / EPA

Въпреки дребният брой протестиращи страстите се разгорещиха и се стигна до словесни спорове сред участници в митинга и в контрапротеста. Полицаи на колела се намесиха, с цел да предотвратят ескалацията на разногласията.

Снимка: БГНЕС / EPA

Полицията на Капитолия заяви, че е направила четири ареста, в това число на мъж, видян да носи револвер. Полицаи, екипирани за битка с безредиците, отстраниха от митинга различен мъж, на чийто пояс беше видян огромен нож.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР