Привърженици на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж се събраха пред

...
Привърженици на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж се събраха пред
Коментари Харесай

Привърженици на Асандж се събраха пред сградата на съда в Лондон

Привърженици на създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж се събраха пред съда в Уестминстър, с цел да поддържат деятеля преди началото на съвещанието по делото за екстрадиция, предава РИА Новости.
Няколко индивида издигнаха транспаранти пред постройката, скандирайки апели за освобождението на Асандж.
Този път чуването е в зала, в която могат да влязат повече гости. Сред присъстващите в поддръжка на Асандж е и някогашният кмет на Лондон Кен Ливингстън.
Репортери, въоръжени с видеокамери и фотоапарати също чакат подсъдимия пред страничния вход на съда.
Поредните механически чувания по делото за екстрадиция на Асандж ще се проведат през днешния ден, а задачата на съвещанието е да се дефинира дневния ред на бъдещите съвещания.
На 11 октомври арбитър Танвир Икрам разпореди наложителното наличие на Асандж по време на чуванията, а не да се употребява видеовръзка със пандиза, както по-рано.
През април Асандж беше вкаран в пандиза поради нарушение на изискванията на гаранцията. Успоредно с това съдът преглежда настояването на Съединени американски щати за изгонването му, като чуванията всъщност ще се състоят на 25 февруари.
По-рано отбраната беше съобщила, че създателят на Уикилийкс може да бъде освободен от пандиза на 22 септември, откакто е излежал половината от присъдата. На 13 септември, обаче, съдът разпореди Асандж да остане в пандиза до приключване цялостния период на наказването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР