Привърженици на Гражданската платформа Изправи се.БГ“ от над 20 града,

...
Привърженици на Гражданската платформа Изправи се.БГ“ от над 20 града,
Коментари Харесай

За протеста на Мая Манолова утре пристигат хора от над 20 града

Привърженици на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ от над 20 града, както и от разнообразни села, идват на следващия ден за митинга от 11 часа пред Министерския съвет.

Преди пет дни ръководителят на Гражданската платформа Мая Манолова разгласи митинг против ръководството на кабинета „ Борисов-3 “. Протестът е взаимно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска самодейност „ Системата ни убива “, чиито палатки през вчерашния ден бяха отстранени от пространството пред Министерския съвет.

Очаква се Манолова да поздрави участниците в 11:15 ч. След нея ще приказват представители на „ Системата ни убива “, представители на разнообразни браншове и общности, както и на някои от клоновете на „ Изправи се.БГ “ от страната.

На митинга Манолова ще разгласи стопански ограничения за бързо връщане на хората на работа и преодоляване на безработицата.
Протестът е разгласен против неналичието на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните банкрути на дребни и междинни компании.

Исканията на митинга за поддръжка на дребния и междинния бизнес, а не заеми, за преустановяване на разхищението на парите на жителите и против отхвърли на държавното управление да поддържа семействата.

Протестът е и против безконтролното увеличение на цените на парното, водата, тока.

Организаторите са обезпечили столове за протестиращите за обезпечаване на наложителната обществена отдалеченост.

В рамките на митинга са готови флашмоб демонстрации от участниците.

От 12 часа ще стартира протестното автошествие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР