Привърженици на БСП, Левицата и други организации, предимно русофилски, организираха

...
Привърженици на БСП, Левицата и други организации, предимно русофилски, организираха
Коментари Харесай

Пазители на МОЧА чакат решението на общинските съветници

Привърженици на Българска социалистическа партия, Левицата и други организации, най-вече русофилски, проведоха митинг към Паметника на руската войска , до момента в който Столичния общински съвет заседава. Част от дневния ред се чака да бъде разискването точно на ориста на паметника. 

Повечето от бранителите на МОЧА обаче потеглиха на шествие по централните улици на столицата, преминавайки около Народното събрание и насочвайки се към постройката на Столична община. Акцията на паметника, оповестена като жива верига, бе свикана от Българска социалистическа партия. Там сутринта се събраха към 200 души.
анкета
Какво да се прави с МОЧА?
Да се ремонтира и охранява Да се реалокира в музея Да бъде даден за графити артистите за изява Да се качи на Бузлуджа с Альоша Все ми е тая, единствено да го няма
Да се ремонтира и охранява

Да се реалокира в музея

Да бъде даден за графити артистите за изява

Да се качи на Бузлуджа с Альоша

Все ми е тая, единствено да го няма

Едновременно с това пред Столична община митинг бе разгласен от Политическа партия МИР и Левицата, новото формирование с най-вече напуснали Българска социалистическа партия членове. Сред лицата там се откроиха Мая Манолова, Симеон Славчев, само че се появиха Волен Сидеров и Костадин Костадинов, а общият брой души бе към 50. Плакати " Спрете войната против паметниците " бяха на фона на съветски флагове. Все отново преобладаха българските, само че не липсваха флаговете на Руската федерация в разнообразни размери. 
 Снимка 609528
Източник:

Междувременно съвещанието на Столичния общински съвет блокира след разногласия за дневния ред. Към 11.20 ч. съвещанието на общинските съветници бе прекъснато по искане на Българска социалистическа партия по точка 1 за - с претекст " отмора ". Председателят на СОС Георги Георгиев я даде, само че след минути се усети, че е бил измамен и разяснява: " Стар комунистически номер ". Той свика Председателски съвет и изиска да вземат участие съветниците от Българска социалистическа партия. Те обаче излязоха отвън постройката, с цел да се включат в шествието. Целта е въобще да не се стигне до гласоподаване на точката за

Пред Столична община се чуват патриотични песни, а по постройката на общината летят яйца. Повечето от общинските съветници от Българска социалистическа партия се причислиха към митинга, където се включи и Корнелия Нинова - тя изрази убеденост, че с този митинг " ще успеем да влеем малко разсъдък ". Нинова аргументира наличието си: " Да пазим историята на България, паметта за героите на антифашистката битка. "

Лидерът на столичните социалисти също е част от митинга, убеден, че сътрудниците му от СОС " ще гласоподават в непозната сгода " за премахването на паметника. Социалистите обаче слушат " хората извън ". Калоян Паргов съобщи убеденост, че този митинг ще разсъни Българска социалистическа партия, протестиращите ще стават от ден на ден и Българска социалистическа партия не е, както приказват, " партия със затихващи функционалности ".
 Снимка 609525
Източник:

Мнението си изрекоха и общинските съветници.

Иван Таков, Българска социалистическа партия , разяснява, че групата е срещу приемането на отчета. " Сега го махаме по разпореждане на ръководителя на ГЕРБ, които са претърпели катарзис. Няма да позволим, сподели той. Таков бе безапелационен, че решението на комисиите на СОС няма правна стойност, защото собствеността е на страната.Милка Христова добави, че в случай че се реши през днешния ден на съвещанието МОЧА да се отстрани, Българска социалистическа партия ще апелират.

Марта Георгиева от " Демократична България " съобщи, че приветстват обрата в позицията на ГЕРБ. " Войната в Украйна е образец, че страната не може да толерира. Премахването на паметника е човечен, търпелив акт, защото ще се резервира в музея, където който желае може да му се кланя ", сподели тя. Областният шеф в случай че откаже да извърши решението на СОС, съгласно Демократична България би трябвало да се намерят средства да го ремонтират, защото е рисков. А такива нямяло кой да му даде, защото всички такива монументи в Европа се отстраняват в символ на взаимност с Украйна.

Антон Койчев от ГЕРБ сподели, че решението на общинарите не е предизборно, а моментът настъпил . Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация , които се въздържат по тематиката, сподели, че отчетът е необичайно написан и в действителност е от преди 3 година Мнението им е, че паметникът би трябвало да бъде отстранен, защото нямаме монументи нито на хан Аспарух, нито на Крум, нито на Кубрат.
 Вътрешна македонска революционна организация желаят Комплекс на създателите да замести МОЧА
Вътрешна македонска революционна организация желаят Комплекс на създателите да замести МОЧА

Княжевската градина да стане място за поклонение и патриотизъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР