Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на

...
Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на
Коментари Харесай

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази подозрения по отношение на прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през актуалната бича фаза.

Шиф разкритикува представянето на спот тикерите на Биткойн ( BTC ), както и търсенето, генерирано от борсово търгуваните фондове (ETF), свързани с Биткойн, на сегашния пазар.

Известен със скептицизма си към Биткойн, Шиф постоянно слага под въпрос пазарната му оценка и действителните му приложения. Той засяга анализаторите, които допускат, че цената на BTC може да надвиши $100,000 заради нарасналото търсене от спот ETF-и, свързани с BTC.

В неотдавнашна обява от 16 април Шиф акцентира мечешкото показване на няколко основни акции, свързани с Биткойн, в това число Coinbase, MicroStrategy, Galaxy Digital и други акции, свързани с крипто. Той сложи въпроса за какво мощното търсене на BTC не се отразява в цените на акциите на фирмите, свързани с Биткойн.

Шиф означи, че Coinbase се е намалила с 21%, Galaxy Digital – с 26%, MicroStrategy – с 33%, а разнообразни акции на компании, занимаващи се с рандеман на Биткойн, са претърпели двуцифрени спадове.

Той обаче не уточни времева рамка за тези загуби, макар че множеството акции на компании, свързани с Биткойн и криптовалути, превъзхождат доста акциите на обичайния пазар от началото на 2024 година насам.

Напоследък доста от тези акции претърпяха спад заради мечи настроения на крипто пазара, което не е изненадващо поради историческите трендове. Анализаторите обясниха, че BTC постоянно претърпява спад преди събитията, свързани с понижаването на половина, и по-късно набира инерция. Предстоящото понижаване на цената на Биткойн на половина е планувано за края на тази седмица.

Забележките на Шиф провокираха реакции от страна на бранителите на Биткойн, които разкритикуваха изборното потребление на данните му. Един консуматор акцентира, че акциите на MicroStrategy са се нараснали с 300% на годишна база (YoY).

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР