Привърженик съм на политиката на диалог и разумна комуникация, на

...
Привърженик съм на политиката на диалог и разумна комуникация, на
Коментари Харесай

Зам.-министър Николов обеща на синдикатите от ГДИН и ГДО: Политика на диалог и разумна комуникация

„ Привърженик съм на политиката на разговор и рационална връзка, на боравенето с обстоятелства и на обоснованите, предпазени тези. “

Това разяснява заместник-правосъдният министър Георги Николов по време на първата си обща среща със синдикатите от системите на 2 основни дирекции – на местата за отнемане от независимост /ГДИН/ и „ Охрана “ /ГДО/.

От края на предишния месец Николов е отраслов зам.-министър на ГДИН и Държавно дружество „ Фонд Затворно дело “. Днес в Министерството на правораздаването бяха представители на всички синдикати от двете основни дирекции: Съюз на синдикални организации в системата на Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците на пандизите в България, Синдикат „ Охрана “, Синдикат на пенитенциарните чиновници, Синдикат на чиновниците в Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците в ГДИН, както и Синдикат на работещите в местата за отнемане от независимост към КНСБ.

Синдикатите сложиха съществени въпроси като тези за спомагателните хонорари за характерни служебни действия, за средствата за храна, други обществени заплащания. Бяха повдигнати и тематиките за 12-часовите смени на работа на надзорно-охранителния състав в местата за отнемане от независимост, отбраната на чиновниците, вижданията за затворническото общежитие „ Кремиковци “.

До края на годината чиновниците на ГДИН и ГДО ще получат спомагателните хонорари за реализирани резултати, по силата на специфичните наредби за това, които работят от 2023 година, стана ясно на срещата.

„ Впечатлен съм от финансовите резултати след прекосяването на 12-часов режим на работа в пандизите. (…) Разговарях с няколко началници на затвори и всички те са на мнение, че това е положително решение “, разяснява заместник-министърът.

Идеята за „ Кремиковци “ е да се резервира главната част на общежитието , а материално остарелите пространства да бъдат отстранени.

На финала на полемиката Николов увери, че е подготвен постоянно да е медиатор при решение на проблемите в системите на ГДИН и ГДО.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР