Привърженик на ПФК Ботев“ беше глобен с 300 лева от

...
Привърженик на ПФК Ботев“ беше глобен с 300 лева от
Коментари Харесай

Глобиха ботевист за безалкохолна бира

Привърженик на ПФК „ Ботев “ беше санкциониран с 300 лв. от чиновник на реда за консумация на безалкохолна бира на публично място. Това се е случило преди дербито с ЦСКА, което се организира в квартал Коматево на 29 април тази година.

Тогава, половин час преди началото на срещата, ентусиастът бил в региона на спортната база и чакал да пристигна времето за влизане на трибуните. В непосредственост бил и служител на реда, който изпълнявал служебните си отговорности. Униформеният спрял за инспекция ботевиста, който употребявал напитка в бирено кенче. Без да ревизира какъв е процентът алкохолно наличие на напитката, ченгето помолило ентусиастът да я изхвърли. Той отказал, при което му бил формиран акт с санкция от 300 лв. за нарушение на „ Наредбата за обезпечаване на публичния ред “, съгласно която се не разрешава използването на алкохолни питиета по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други публични места.

Пловдивчанинът твърди, че е консумирал безалкохолна бира, и по тази причина потърсил правата си в съда. В правосъдната зала станало ясно, че служителят на реда записал в акта само, че е използвано питие, само че не и алкохолното наличие. Тъй като не е ясно по какъв метод актосъставителят се е уверил, че ентусиастът въобще е пиел алкохолен артикул, а в разпит ченгето съобщило, че не е погледнал кенчето, районният съд отменил наложената санкция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР