Привърженик на опозиционера бе осъден на три години затвор Руските

...
Привърженик на опозиционера бе осъден на три години затвор Руските
Коментари Харесай

В Русия бе блокиран предизборен сайт на Навални

Привърженик на опозиционера бе наказан на три години затвор Руските управляващи блокираха през днешния ден уебсайт на наказания на затвор опозиционер Алексей Навални с указания по какъв начин да се гласоподава против претендентите на Кремъл на идните в страната парламентарни избори, съобщи Франс прес. От Федералната работа за контрол на връзките (Роскомнадзор) обясниха в официално съобщение до Агенция Франс Прес, че са спрели достъпа до votesmart.appspot.com, тъй като уеб сайтът бил употребен за дейностите на " екстремистка организация ". Парламентарните избори в Русия ще бъдат създадени от 17 до 19 септември без присъединяване на съдружниците на Навални, които получиха възбрана да се кандидатират или бяха принудени да емигрират. През юни организациите, свързани с опозиционера, бяха оповестени за екстремистки и главните им уеб сайтове станаха недостъпни в страната. Навални, който през февруари получи две години и половина затвор - присъда, която назова " политическа " - прикани своите последователи да гласоподават по места за съответния претендент, който има най-хубави шансове да победи индивида, повдигнат от ръководещата партия " Единна Русия ".
Стратегията, станала известна като " мъдро гласоподаване ", реализира известни триумфи на локалните избори, създадени от 2019 година насам, изключително в столицата Москва, отбелязва Агенция Франс Прес. Миналата седмица от Роскомнадзор за следващ път прикани американските софтуерни колоси Google (Google) и Епъл (Apple) да отстранен от своите онлайн магазини предизборното приложение на Навални - искане, което още веднъж не бе изпълнено. В изискванията на икономическа застоялост и корупционни кавги, прокремълската партия има ниска известност. Според изследване на публичното мнение, извършено от близкия до управляващите институт ВЦИОМ, единствено 27,3 % от руснаците имат положително мнение за " Единна Русия ". Очаква се обаче тя да завоюва изборите, защото опозицията, която би могла да извлече изгода от недоволството, е подложена на засилени репресии с наближаването на гласуването, отбелязва още Агенция Франс Прес.
По-малко от две седмици преди изборите, непосредствен съдружник на Навални предизвести през днешния ден за вероятни огромни измами с гласовете, подадени онлайн, съобщи ДПА. Иван Жданов, който живее в заточение в Литва, сподели пред радио " Ехото на Москва ", че чака " колосална машинация ". В някои съветски райони хората за първи път може да дадат своя глас по електронен път. Новият способ е рекламиран с постери и се оферират огромни награди като жилища и коли, отбелязва ДПА.
Само в Москва към този момент са се записали да упражнят онлайн правото си на избор 1,5 милиона души. Мнозина опозиционери се притесняват, че ще е по-лесно да бъдат фалшифицирани тези гласове. Привърженик на Навални в това време бе наказан през днешния ден на три години затвор в Санкт Петербург, съобщи Франс прес. Иля Першин блъснал два пъти с лакът и ритнал един път с крайник служител на реда по време на забранен митинг в града през януари с искане за освобождение на опозиционера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР