Привърженик на конспиративни теории ще трябва да плати 4 милиона

...
Привърженик на конспиративни теории ще трябва да плати 4 милиона
Коментари Харесай

В САЩ осъдиха радиоводещ, отричал кървавата стрелба в училище Санди Хук

Привърженик на тайни теории ще би трябвало да заплати 4 милиона $ за нанесени вреди от разпространяване на подправени изказвания. Съдът осъди през днешния ден известния в Съединените щати Алекс Джоунс.

През 2012 година основателят на дясната медия " Инфоуорс " съобщи в ефир, че стрелбата в началното учебно заведение " Санди Хук " е инсценировка и жертвите в действителност са артисти. Това беше едно от най-ужасяващите всеобщи убийства в Съединените щати - починаха 20 деца и шестима възрастни. Обезщетението ще бъде изплатено на родителите на една от жертвите - 6-годишният Джеси Люис.

На 14 декември 2012г. в началното учебно заведение " Санди Хук " в Кънектикът нахлува въоръжен с пушка юноша. Убива 20 деца и шестима души от личния състав. Спира едвам, когато чува полицейските сирени и взема решение да постави завършек на живота си. Трагедията в " Санди Хук " раздрусва цяла Америка.



В Остин, Тексас локалният радиоводещ Алекс Джоунс набира известност със своите тайни теории. Сред тях, че естествени бедствия като торнадо и наводнения са изкуствено основани от държавното управление като оръжия. Границата е прекрачена, когато в ефира на своятa предавана в интернет стратегия " Инфоуорс " декларира, че пукотевица в Санди Хук не е имало. Нарича я скрит план на обичайните медии, които благодарение на артисти желаят да изпозват случая, с цел да затегнат контрола върху оръжията.

Негови почитатели с години правят систематичен тормоз против родители на някои от убитите деца. Отправят даже смъртни закани и ги назовават лъжци. Едно от фамилиите завежда дело с иск за 150 млн. $. В правосъдната зала майката на убития 6-годишен Джеси поглежда Джоунс и му споделя " Аз съм същинска майка. И синът ми съществуваше. ". Водещият резервира безмълвие.

От правосъдната пейка Джоунс призна, че тогава е бил уверен, че стрелбата е инсценировка, само че към този момент знае, че фактически се е случила.

" Истина е, изключително откакто се срещнах с родителите, към този момент знам, че е 100% истина. Казах го и през вчерашния ден по радиото. Но медиите не престават да повтарят по какъв начин аз отхвърлям стрелбата. Не ми разрешават да върна думите си обратно. Искат просто да бъда индивида от Санди Хук ", съобщи Алекс Джоунс.



Адвокатът на фамилията дефинира изхода от делото като победа за истината.

" Този правосъден развой изпраща обръщение към всички хора по света, към всички медии, освен към Алекс Джоунс, само че към всички, че не може да постъпваш по този начин с хората. Не може да съсипваш живота им, не можеш да пробутваш неистини, които знаеш, че са такива, с цел да получиш полза ", сподели Марк Банкстън.

Преди седмица компанията на Джоунс разгласи фалит, въпреки да има доказателства, че всеки ден изкарва към 800 хиляди $ от продажбата на такъми за оръжия и екипировка за оцеляване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР