Притисната от санкции, Huawei трескаво попълва складовете си със запаси

...
Притисната от санкции, Huawei трескаво попълва складовете си със запаси
Коментари Харесай

Huawei изкупува де що има чипове за смартфони


Притисната от наказания, Huawei трескаво попълня складовете си със ресурси от чипове
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei прави всичко допустимо да поддържа своята мощност и да подсигури бизнеса си в изискванията на затягащи се американски наказания. Китайската компания се с треми да изкупи де що има SoC чипове и адаптери, нужни за производството на смарт телефони.

Всъщност обстановката за втория по величина снабдител на смарт телефони не е добра. На 14 септември влиза в действие възбраната на Съединени американски щати за произвеждане на чипове за Huawei с съоръжение, което употребява американски технологии. На процедура, компанията разполага с към три седмици, с цел да се ресурси с нужните съставни елементи.

Според източник, на който се базира Nikkei, Huawei интензивно цялостни складовете си с едночипови системи (SoC) за смарт телефони, Wi-Fi адаптери, RF модули, контролери за екрани и други полупроводникови съставни елементи.
още по тематиката
Освен това компанията не отхвърля даже „ сурови ” съставни елементи – които още не са опаковани или изцяло тествани. Говори се даже за закупуване на силициеви подложки, евентуално даже ненарязани на кристали. Въобще, Huawei трескаво складира всичко, с което може да се ресурси.

Източник от промишлеността споделя, че „ в последно време Huawei постоянно се обажда на снабдители в 4 часа сутринта или организира конферентни диалози в среднощ. Компанията в този момент е в безреден режим на оцеляване и в последно време непрекъснато трансформира личните си проекти ”, написа Gizchina.

Друг източник разяснява обстановката по този начин: „ Ние се съобразяваме изцяло със законите на Съединени американски щати, само че също по този начин се опитваме да удовлетворим настояванията на клиентите… Остават ни единствено три седмици за доставка на артикули на Huawei, тъй че ще изпратим както подготвени чипове, по този начин и „ полуфабрикати ” – полупроводникови подложки, които към момента са не са опаковани и тествани ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР