Притиснат от въпрос към европейските му партньори, лидерът на ДПС

...
Притиснат от въпрос към европейските му партньори, лидерът на ДПС
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ обеща да даде пресконференция за Пеевски

Притиснат от въпрос към европейските му сътрудници, водачът на Движение за права и свободи се опита да отклони вниманието с изненадващото заричане

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Договорки отсрочват избора за Висшия правосъден съвет

Най-вероятно в основата е недоразумение сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия
13 сеп 2017
Движение за права и свободи е срещу президентът да назначава организация " Антикорупция "

Законопроектът на ГЕРБ предстоящо набира преимущество с корекции, подсказани от основния прокурор и от Движението за права и свободи
1 сеп 2017
За Гошка и Пеевски

Джакпотът от политиката
23 юни 2017 Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Какарайъ даде обещание да даде конференция за Делян Пеевски. Това той направи по време на взаимен брифинг в Народното събрание с ръководителя на европейските либерали (АЛДЕ) Ханс ван Баален, който беше на среща с депутатите от Движение за права и свободи. Движението е член на европейския демократичен алианс.

Изявлението на двамата беше отдадено на заплахата от наличието на крайни националистически обединения в ръководството на страната. Един журналистически въпрос, насочен към Ханс ван Балеен дали при визитата си в България е съумял да се срещне с най-могъщия народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски и какво знае за него внесе ужас измежду присъстващите депутати от придвижването и водачът им Мустафа Карадайъ. Председателят на АЛДЕ стартира да дава отговор, че познава доста добре България, само че " не може да знае какво е споделил най-влиятелния член на Народното събрание ". Докато Баален отговаряше, Карадайъ реши да се намеси. Той прекъсна госта си с думите: " Колеги от името на Движение за права и свободи аз ви давам обещание да създадем една конференция особено на тематика господин Пеевски. Да определим деня по кое време да бъде - на следващия ден, понеделник, вторник..Съгласни ли сте? ". След което брифингът беше преустановен.

Симеонов да подаде оставка

Преди това обаче Карадайъ употребява наличието на госта си, с цел да изиска за следващ път оставката на вицепремиера Валери Симеонов след отправените от него закани към журналиста от " Нова телевизия " Виктор Николаев. " Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава оставка цялото държавно управление. Така е в естествените демокрации. ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи. На журналистически въпрос дали Движение за права и свободи ще предприеме някакви стъпки за оставка на държавното управление като изиска избор на съмнение да вземем за пример, Карадайъ отговори, че " единствено прави съпоставяне " по какъв начин в такива случаи се постъпва в европейските страни.

Заедно с това водачът на Движение за права и свободи напомни, че ръководителят на комисията по вероизповедания Красимир Велчев (ГЕРБ) също употребява езика на омразата. Заради реплики на Велчев по време на разискване на препоръчани от Движение за права и свободи промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, от придвижването желаеха оставката на Велчев.

Отговорът на " Обединените патриоти "

Малко след отправеното от Карадайъ искане за оставката на Валери Симеонов от парламентарната група на " Обединените патироти " взеха решение да отговорят на Движение за права и свободи. Те упрекнаха придвижването, че с това искане придвижването цели " дестабилизация на държавното управление преди европредседателството. "
Подобно на брифинга на Движение за права и свободи националистите също бяха запитани за Делян Пеевски и дали не обслужват ползите му. Съмненията за това се появиха около избора на Емил Караниколов за министър на стопанската система от квотата на една от партиите в националистическата коалиция - " Атака ", считан за непосредствен до Пеевски. Депутатът от групировката на Волен Сидеров - Павел Шопов, отговори по този начин: " Нерде Ямбол, нерде Стамбол ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР