Притихването на вируса не означава, че той е изчезнал и

...
Притихването на вируса не означава, че той е изчезнал и
Коментари Харесай

На прага на по-леките мерки: Не трябва да ни успокоява притихването на вируса

Притихването на вируса не значи, че той е липсващ и това не трябва да ни успокоява, сподели вирусологът проф. Радостина Александрова за бТВ. На прага на разхлабването на ограниченията за носене на маски на закрито, тя поучава да използваме тези месеци за подготовка.

„ Това значи и имунизации. Не би било учудващо в случай че наесен на местата, където непълен брой хора са придобили имунитет, да се стигне още веднъж до активизиране на вируса “, споделя Александрова.

По думите й не би трябвало да изключваме и новите разновидности на вируса.
„ Ако вирусът остане даже на обособени места и там се популяризира изключително пък, в случай че се популяризира безусловно безпрепядствено, би могъл да роди нови разновидности, нови разновидности “, изяснява тя.

Според специалисти темпът на имунизация в страната е прекомерно муден.

„ У нас сега има 22 дози на 100 индивида, в това отношение ние сме дружно с Русия и Северна Македония в Европа, само че зад нас са единствено Беларус, Украйна, Молдова, Босна и Херцеговина и Косово “, разяснява Александрова.
Според нея с цел да се върнем към естествения живот най-хубавият път остава имунизацията.

Междувременно от другата седмица се чака разхлабване на ограниченията за носене на маски в закрити пространства. Те, обаче, ще важат единствено за имунизирани лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР