Притеснявам се, че процесът за съставяне на правителство ще бъде

...
Притеснявам се, че процесът за съставяне на правителство ще бъде
Коментари Харесай

Атанасов обвърза записите на Радостин Василев с президента

" Притеснявам се, че процесът за сформиране на държавно управление ще бъде усложнен. Очаквам да има възпламеняване на страсти в ГЕРБ в този момент. То по тази причина е направено - има хора от групата, които се съпротивляват и в този момент им се дава бензин в ръцете. "

" Единодействат страни, които не се понасят - свързани с президента и такива, свързани с ГЕРБ. "

Така съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов разяснява заформящият се скандал към депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев (гражданска квота). Както е известно, през вчерашния ден Василев анонсира, че напуща парламентарната група и през днешния ден ще даде конференция, с цел да се стимулира. В Народното събрание потеглиха мнения, че Василев има желание да изнесе под формата на записи вътрешни диалози от структурите на Политическа партия. Снощи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изпревари събитията - разгласи, че някогашният сподвижник на Слави Трифонов ще пусне манипулирани записи. Обвини за това " дълбоката страна " и службите за сигурност. Попита и за какво президентът (принципал на службите) бави връчването на втория мандат на ПП-ДБ.

" Преди прт дни беше върнат първия мандат на ГЕРБ. Пет дни президеентът не откри време да ни връчи на нас мандата. Това дали има връзка с това - с тази ченгеджийница, Гешев... Убеден съм, че това се прави за попречване на съставянето на държавното управление ", уточни в унисон през днешния ден и Атанасов.

И добави:

" Има жестока опозиция от разлини среди против основаването на постоянна власт. И този случай е част от това. Жестока опозиция против постоянна власт, в което участваме ние от обединяването. В случая Радостин Василев е инструмент на тези, които се съпротивляват. Единодействат среди, които не се понасят, страни, свързани с президента, свързани със служебната власт - да могат да крадат безотговорно, въпреки това среди свързани с ГЕРБ ", уточни непосредствено Атанасов ролята, съгласно него, на " Дондуков " 2.

Според него една от аргументите е законопроектите на ПП-ДБ за промени в системите за сигурност.

" Всички служби са пробити, няма крепко място, на фона на войната в Украйна го видяхме, руската агентура е задействана оптимално у нас, Русия има интерес за дестабилизирана страна ", уточни.

В коментар за реденето на проектокабинета " Денков-Габриел ", при който поръчката към този момент е, че ще е с титуляри на Политическа партия, Атанасов позволи, че може да имаи фрагменти, които са специалисти в региона си и няма проблем, в случай че те са работили в мандати на ГЕРБ.

" Аз не бих се съгласил на това да има министри на ГЕРБ. Това с специалистите е друга тематика. Ние сме дали мандат на акад. Денков да предлага хора, потвърдили се с експертни качества. Знам за подобен случай на зам.-министър при ГЕРБ, специалист, само че не е политически привързан. Значи един човек поради експертните му качества е поканен в миналото, пречи ли и в този момент да бъде поканен? Ние сме срещу това да има хора от номенклатурата ", уточни Атанасов.

Този коментар бе във връзка и на казаното през вчерашния ден от Денков, че от ГЕРБ, с изключение на Мария Габриел, която ще бъде ротационен министър председател, ще желаят и министри.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР