Притеснява ни увеличеният брой положителни проби за КОВИД-19 при децата

...
Притеснява ни увеличеният брой положителни проби за КОВИД-19 при децата
Коментари Харесай

Лекари са притеснени от увеличения брой положителни проби за COVID-19 при децата

Притеснява ни увеличеният брой позитивни проби за КОВИД-19 при децата през последните дни. Възрастовата граница слиза все по-ниско.

Това сподели персоналният доктор доктор Гергана Николова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Натовареността на персоналните лекари и на Спешната помощ е доста огромна от началото на годината, уточни тя. Както и при предходните талази, по този начин и при тази, 90% от болните остават на домашно лекуване.

Д-р Николова акцентира, че има изразени постковид синдроми - окапва косата, отключва се или се обостря захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, доста постоянно са затрудненията в белия и черния дроб. „ Често се обострят депресии, част от пациентите оповестяват за паметови разстройства, за бодърствуване, раздразнителност, натегнатост, които не са имали преди този момент ", означи доктор Николова.

Възрастните и хората с хронични болести нормално стигат до болница поради затруднение в резултат на ковид, в случай че не са имунизирани. „ Ваксината пречи от това да влезете в реанимация, да стигнете до съществени затруднения и да загубите живота си ", сподели доктор Николова.

Доц. Любомира Николова-Гломб от НЦЗПБ счита, че противоепидемичните ограничения, наложени у нас, са задоволителни, само че казусът е, че те не се съблюдават и по тази причина обстановката не може да бъде овладяна. „ Не можем да подценяваме това, че заран се разсънваме с новината, че още веднъж два автобуса са аварирали с жертви на КОВИД-19 ", сподели тя.

Четвърта бустерна доза не е толкоз ефикасна, колкото се счита, съобщи доцент Николаева-Гломб.

По думите й нормално единствено 1/3 от имунизираните или бустерирани се инфектират с вируса.

Според нея свалянето на ограниченията в Англия е преждевременно, само че огромна част от популацията там е имунизирано, а най-уязвимата част от обществото - възрастните, са имунизирани над 90%, добави тя.

Тя прикани да не се подценява и грипния вирус, въпреки че върната към момента не е пристигнала.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР