Притеснява ме не Гинка Върбакова, а че това се случва

...
Притеснява ме не Гинка Върбакова, а че това се случва
Коментари Харесай

Таско Ерменков обвини Борисов за случващото се с ЧЕЗ

" Притеснява ме не Гинка Върбакова, а че това се случва в България , по време на председателството на Европейски Съюз. Че п ремиер на България, декларира, че различен министър председател от Европейски Съюз му е дал документи , а на идващият ден другият министър председател опровергава нашия. Притеснява ме това, че нашият министър председател търси някакви гадове, вместо да си огледа личните кирливи ризи и да види, че той е отговорен за протичащото се в ЧЕЗ ", разяснява пред БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков.

Дали ще бъде спряна договорката за ЧЕЗ зависи от способените органи. Ерменков добави, че протичащото се с компанията визира минимум 2 милиона българи , както и цените, които те ще заплащат за ток. Защо страната позволява хора, които изобщо нямат разбиране от електроснабдяване, да се занимават с активност, която е извънредно комплицирана.

 Бабиш заречен подпомагане за диалози, в случай че България реши да купува ЧЕЗ
Бабиш заречен подпомагане за диалози, в случай че България реши да купува ЧЕЗ

Надзорният съвет на ЧЕЗ също желал информация за

" Аз съм лекар по механически науки в региона на електрооборудването и електроснабдяването и не бих си и помислил, че мога да купя ЧЕЗ и да го ръководя , камо ли някой, който няма подобен опит, да има смелостта да го направи ", изясни Ерменков. Съвсем ясно е съгласно него, че Гинка Върбакова няма опит, с цел да ръководи сходна компания.

" Самите ЧЕЗ и мениджмънтът им изпитват усложнение в реализирането на своята активност в България, а в този момент идва човек, който хабер си няма, който има по-малко от 25 промила от генериращите мощности в страната ни. Защо страната позволява хора, които изобщо нямат разбиране от електроснабдяване , да се занимават с активност, която е извънредно комплицирана ", разяснява Ерменков.

За Ерменков има любимец за закупуването на сдружението, на пазарен принцип, и това е страната ни. " Единствено Българска социалистическа партия бе срещу да се приватизира ЧЕЗ през 2004 година През 2012 година, когато се продаваха остатъчните дялове от ЕРП-тата, ние отново бяхме срещу това ", изясни социалистът.

 Гинка Върбакова поискала закрито разискване в Народно събрание на договорката Обновена
Гинка Върбакова поискала закрито разискване в Народно събрание на договорката

Собственичката на Инерком влезе за среща с Борисов

анкета
Очаквате ли инспекцията да даде изясненост по договорката ЧЕЗ
Да Не Не ме интересува Нямам мнение Яснота ще има след избори Виж резултати
Да

Не

Не ме интересува

Нямам мнение

Яснота ще има след избори

Припомняме, през днешния ден се чака абсурдът " ЧЕЗ " да бъде разискван на взаимно съвещание на енергийната и комисията по надзор над службите. На съвещанието са поканени с изключение на собственичкана на " Инерком България ", компанията получила утвърждението на закупи ЧЕЗ България, по този начин и представители на президентската институция и държавното управление. На този стадий има удостоверение, че президентът Румен Радев ще изпрати собствен представител.

Припомняме, вчерашният парламентарен ден стартира предстоящо със абсурда за договорката на ЧЕЗ, откакто на 27 февруари тонът доближи кресчендо в поредните брифинги на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. От Българска социалистическа партия желаеха министър председателят Борисов да пристигна да дава отговор пред депутатите, като предлагането предстоящо бе отхвърлено от болшинството.

Още предходната седмица водачът на социалистите Корнелия Нинова от парламентарната естрада прикани президентът Румен Радев да вземе отношение по договорката, като президентът организира среща с шефа на КЕВР Иван Иванов. Освен това президентът съобщи, че обмисля дали да не свика Консултативен съвет по националния сигурност поради продажбата.

Корнелия Нинова се закани да извади досието за приватизацията на ЧЕЗ. Едновременно с това от Движение за права и свободи организираха съвещание в дома на почетния ръководител Ахмед Доган.

От ГЕРБ дадоха отговор също с брифинг, на който участва персонално Бойко Борисов. Той бе безапелационен, че няма желание да подава оставка и ще гони до дупка " гадовете ", които са му спретнали тази " ювелирна акция ", сходна на 2013 година.

Припомняме, на 22 февруари 2018 година стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила договорката за продажба на активите в България и купувача " Инерком Груп ". Последва скандал, който провокира министърът на енергетиката Теменужка Петкова да подаде оставка, тъй като познава притежателят на компанията, закупила ЕРП-то - Гинка Върбакова.

Още същия ден самият Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ и някогашен енергиен министър, изрече подозрения във връзка с договорката и по-точно по отношение на това дали купувачът има опит и може да обезпечи поддръжката на ЕРП на една трета от България.

От изявление на Гинка Върбакова, собственичка на пазарджишката компания " Инерком ", която купи активите на ЧЕЗ у нас, стана ясно, че договорката за активите на ЧЕЗ може и да не минава за утвърждение от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Това беше доказано от шефа на Комисията Иван Иванов.

Едновременно с това абсурдът доближи и самата Чехия, като изданието Lidové noviny стартира лично следствие. Днес то излезе с информацията, че две банки са дали обещание финансиране на договорката, макар че съгласно вчерашната обява половината от договорката се финансира от офшорки.Лично министър председателят на Чехия Бабиш се е заел пред Борисов да съобщи документите от инспекцията на ЧЕЗ. Самият чешки министър председател обаче разяснява пред родното издание, че е шокиран от протичащото се.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР