Притеснително е, че процедурата за доставка е разделена на четири

...
Притеснително е, че процедурата за доставка е разделена на четири
Коментари Харесай

Димитър Петров: Процедурата за доставка на тестове е разделена на четири части


Притеснително е, че процедурата за доставка е разграничена на четири елементи, вместо да бъде оповестена една обща . Това съобщи пред публицисти, представен от Българска телеграфна агенция и " 24 часа ", някогашният заместник-министър на опазването на здравето Димитър Петров преди да влезе в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/, където е бил извикан за сведения.

С процедурата за доставка на тестванията се е занимавал началникът на кабинета на здравния министър вместо отрасловия заместник-министър и дирекцията за публични поръчки, сподели Петров.
 150 000 теста не доближават на МОН, с цел да върне в клас всички възпитаници от Никулден
150 000 теста не доближават на МОН, с цел да върне в клас всички възпитаници от Никулден

678 111 са всички възпитаници в страната без област Кърджали

Петров недоумява за какво има промени в първичните условия на договорите . Той уточни, че на една от компаниите - втората, която се е явила за присъединяване в доставките, й се е разрешило няколко дни да не подписва контракт, а най-после се е провалила доставката. По думите му това е повода да се забави връщането на децата от 1-ви до 4-ти клас в учебно заведение. Според Петров е трябвало да се премине към последваща компания - снабдител вместо да се чака неточната компания 10 дни.

Променени са изискванията за неустойките при оповестяване на втората процедура за доставка на проби, добави Петров. По думите му, в началото те са били 0,5% дневно, а по-късно, по предписание на министъра, са били направени на 10%, добави Петров.
 МОН получило едвам 168 800 от обещаните от Кацаров 1 млн. теста за възпитаници
МОН получило едвам 168 800 от обещаните от Кацаров 1 млн. теста за възпитаници

Те едвам ще обезпечат присъственото образование на децата от 1 до 4 клас до 10 декември

" Това не беше оповестено авансово и заради тази причина първите пет-шест компании са се отказали. Доколкото знам, има пуснати тъжби от компаниите ", добави някогашният зам.-министър.

Същественото е, че за огромните възпитаници две седмици се забавиха тестванията и надлежно тръгването им присъствено на учебно заведение. За мен за тези две седмици цената е доста по-висока от всичко останало , тъй като ние, като министерство, поехме ангажимент учебните заведения да бъдат затваряни последни и за допустимо най-кратко време, напомни Петров. Той сподели, че учебните заведения е трябвало да бъдат отворени още към 21-ви - 22 ноември.

Няколко пъти направих остри забележки по тези въпроси и сред първата и втората процедура за доставка на тестванията бях отхвърлен, разяснява Петров тематиката за отстраняването му от поста заместник-министър. Има необичайно съвпадане във времето, добави той.
 Шефът на болница
Шефът на болница " Лозенец ": Сливането ни с педиатрията ще унищожи две боници

В София няма място за нова болница

Бившият към този момент зам.-министър напомни още един опит да бъде отхвърлен от поста си в служебния кабинет " Янев " - към 8 октомври, когато е отказал да подпише докладната бележка за - болница " Лозенец ", съществуващата детска болница и " Здравна капиталова компания за детска болница ", в която има 80 млн. лева .

Сливането става елементарно, само че в случай че идващият министър желае да раздели сдруженията, процедурата ще отнеме шест месеца и най-вероятно кредиторите на лечебните заведения ще желаят първо да им се покрият задълженията, а по-късно да се разделят. С това се залага бомба на идващия министър, най-малкото това не е етично , добави Петров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР