Притеснително е, ако козунаците нямат етикет в хранителните вериги, подчерта

...
Притеснително е, ако козунаците нямат етикет в хранителните вериги, подчерта
Коментари Харесай

Уникален козунак няма как да е 2 лв., нормално е 500 гр да струва 20-30 лв.

Притеснително е, в случай че козунаците нямат етикет в питателните вериги, акцентира Николай Немигенчев

да коства 20-30 лева “, съобщи пред Bulgaria ON AIR Николай Немигенчев от УС на Сдружението за налична и качествена храна.

Да си направиш козунак не е толкоз елементарно, лишава към 4 часа в домашни условия. Най-важно е месенето, само че с мискер става по-добре, разяснява Немигенчев.

„ Хубаво е помещението да е топло. Ползвайте суха квас, с която сте работили преди този момент. Втасва 1-2 часа “, добави специалистът.

„ Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, защото там приказваме за всеобща продажба. Когато купувате от квартална пекарна, едва ли някой на щанда начело лепи етикети и поставя дата на произвеждане. Най-вероятно козунакът е създаден в същия ден или най-малко изпечен “, изясни той. 

По негови думи целесъобразният интервал на валидност на един козунак е в границите на 2-3 дни, само че не тъй като той ще се скапе, а тъй като ще изгуби вкусовите си качества и ще изсъхне.

Немигенчев разясни за Bulgaria ON AIR, че повода козунаците да устоят повече време в питателните вериги се дължи на обстоятелството, че в тях се съдържат голям брой добавки.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР