Притеснителни факти около руснака Глеб Мишин започват постепенно да се

...
Притеснителни факти около руснака Глеб Мишин започват постепенно да се
Коментари Харесай

Сагата с Глеб Мишин и фабриката за производство на български гра...

Притеснителни обстоятелства към руснака Глеб Мишин стартират последователно да се появяват в общественото пространство. Заговори се за “фабрика за произвеждане на български жители ”, откакто обява на “Медиапул ” разкри скица за придобиване на подправено поданство на база подправени документи. В обявата се твърди, че в 4000 преписки за даване на българско поданство на чужденци от страни в някогашния Съветски съюз са употребявани " явно " подправени документи ", в това число подправен акт за раждане. Заявява се също, че въпросните документи са минали през инспекция от ДАНС, като за голямото болшинство от тях не е бил открит проблем. 

 

Твърди се, че Глеб Мишин стои зад тази скица.

Вчера в Народното събрание бе основана краткотрайна комисия за българското поданство, с цел да се ревизират всички условия към активността на руснака и да се разплете схемата. Комисията бе управлявана от ген. Атанасов, а нейни зам.-председатели  определени Валентин Радев от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от Движение за права и свободи. Комисията ще работи 3 месеца и ще излезе с отчет за резултатите от активността си.

 

" Лицето Глеб Мишин, за който приказваме от дълго време, се оказа, че след осветяването на неговата роля в тази спекулация, необезпокоявано е напуснал страната. Още по-обезпокоително е, че по-късно ДАНС е издала насилствена административна мярка той да не бъде допускан в никакъв случай в страната ", заяви ген. Атанасов.

 

Според него българските служби са съдействали на Мишин. Атанасов посочи, че най-интензивното придвижване по преписките по случая на Глеб Мишин е било по времето на служебното държавно управление на президента Румен Радев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР