Притеснителен сигнал се появи в Мрежата. Столичанка предупреждава своите съкварталци

...
Притеснителен сигнал се появи в Мрежата. Столичанка предупреждава своите съкварталци
Коментари Харесай

Столичанка: Апаши си отварят, крадат, а после заключват

Притеснителен сигнал се появи в Мрежата. Столичанка предизвестява своите съкварталци за крадци, " обикалящи " из квартал " Надежда ".

Тя твърди, че апашите проникват в жилища, отключвайки бравите, като отмъкват откритите пари. Жената добавя, че след кражбата апашите още веднъж заключват опоскания дом.

Дамата обаче не разкрива къде е осъществено похищението, както и дали по случая е подаден сигнал до органите на реда.

" Бъдете бдителни! В квартала ( по-конкретно в 5-та част) обикалят крадци! Отключват си, много културно си претърсват ( взимат главно пари) и след това отново заключват ", твърди Александра С.

Докато в мненията под обявата някои жители се чудят по какъв начин апашите съумяват и да отключат, и да заключат,жена споделя своя горчив опит с идентично посягане. Кражбата обаче била осъществена предходната година.

" При нас влязоха предходната година сред празниците, излязохме - вечерта са влезнали. Отключили са си като пичове, извадили каквото им би трябвало и то неща сантиментални на детето. Това най-ме е гняв. И май си бяха и заключили.

На другия ден мъжът ми се прибра и видя, че има тиня по облеклата на стола, бяха се качвали да ровят. Блиндирана врата, заключена и с двете ключалки. Да им стига... Няколко дни преди този момент звъняха, до момента в който отидем на вратата, към този момент се чуваше вратата на входа долу по какъв начин се затваря ", написа Йоана М.

Празниците наближават, а крадците постоянно се засилват. Така, че добре да се вземат ограничения за предотвратяване, както на жилището, по този начин и на движимости в него, поучават експертите.

На първо място шерването на желанията за отсъствия от вкъщи с необятен кръг от хора не е целесъобразно. Също по този начин е добра концепция и да не споделяте доста фотоси в обществените мрежи, те издават неналичието ви от вкъщи.

Ако жилището ще е празно единствено за една нощ, може да оставите осветлението включено - тъмните прозорци са най-достъпният ориентир за крадците, че не сте вкъщи.

При неявяване за няколко дни всички порти и прозорци би трябвало да бъдат грижливо затворени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР