Притесненията за създаването на дефицит на дизел в Европа накараха

...
Притесненията за създаването на дефицит на дизел в Европа накараха
Коментари Харесай

Г-7 иска по-висок таван на руския дизел

Притесненията за основаването на недостиг на дизел в Европа накараха страните от Г-7 да предлагат на Европейсия съюз да сложи малко по-висок ценови таван на износа на този тип гориво от Русия. Комисията към този момент предложи таван от 100 $ на барел дизел, само че в този момент се приказва за нарастване на границата до 110 $, оповестява Блуумбърг, базирайки се на собствен неизвестен източник.

Причината е точно да се избегнат огромни разтърсвания на пазара след пети февруари, когато би трябвало да влезе възбраната на Европейски Съюз за импорт на модифицирани петролни артикули. Г-7 работи и за налагане на ценови таван на трети страни. 

Предпочитаният от Г-7 по-висок диапазон е поради опасения, че определянето на прекомерно ниско равнище рискува да аргументи скокове на цените или проблеми с дизеловите доставки в Европа. Източникът на Блумбърг отбелязва неналичието на свободен потенциал на дизеловия пазар, както и редица спирания, свързани с поддръжката.

Дискусиите не престават, само че страните са оптимисти за реализиране на договорка преди възбраната на Европейски Съюз за съветския импорт да влезе в действие, сподели още той.

Трудно е да се разбере какви са най-новите цени на съветския дизел, защото двете съществени компании, отчитащи пазарните цени - S&P Global Commodity Insights и Argus Media Ltd. неотдавна стопираха някои от основните си оценки, преди ограниченията на Европейски Съюз да влязат в действие.

Напоследък обаче съветският дизел се продава за сред 115 и 120 $ за барел, уточни неназованият представител на Г-7, напомня БНР. 

Горивото значително се задържа много над 100 $ за барел в продължение на месеци - най-малко до 10 януари, съгласно данни на S&P Global.

Основните фючърси за дизел, които не включват доставките от Русия, пък възлизаха на към 125 $ за барел в петък, съгласно данни на ICE Futures Europe.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР