Притеснени сме от това, което се случва със спирането на

...
Притеснени сме от това, което се случва със спирането на
Коментари Харесай

Нинова: Предлагаме да се сложи таван или да се замразят цените на газа

" Притеснени сме от това, което се случва със прекъсването на доставките на газ. Целта на нашата среща, разискване и решение е да спасим българската национална стопанска система и промишленост, да запазим работните места на хората, да им осигурим прилични приходи и да предприемем ограничения, които да не помпат инфлацията, а да я понижават ". Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и нововъведенията Корнелия Нинова на брифинг след среща с шефове от държавната компания „ Кинтекс “ ЕАД.

" Това, което обсъдихме и предлагаме като решения, е тяхното гледище държавното управление да направи всичко допустимо да възвърне диалозите с " Газпром " и доставките по съществуващия контракт. Предлагаме до тогава да се постави таван или да се замразят цените на газа такива, каквито са в този момент ", съобщи Нинова.

Това, което оферират е, разликата, оскъпяването, което ще пристигна от горната страна по различни доставки да се поеме от страната.

" Да се одобри незабавно закон, с който се постанова в допълнение облагане върху свръхпечалбите на енергийните сдружения. Да се продължат обезщетенията за ток, да се продължат до времето, докато се решат дълготрайно проблемите с нови контракти ", добави вицепремиерът.

По думите ѝ в засегнатите браншове от прекъсването на природния газ, оперират 25 241 предприятия.

" В петък ГЕРБ желаят изключително съвещание на Народното събрание с цел да се изслуша министърът на енергетиката, финансите и министър председателят, и да се вземе решение изпращане на оръжие за Украйна. Българска социалистическа партия ще внесе предложение за решение на това съвещание Народно събрание да одобри решение, че замразява цените на газа каквито са в този момент, разликата да се поеме от страната. Ако за ГЕРБ е най-важно сега да изнасяме оръжие за Украйна и да ни вкарат във война, за нас са най-важни българската стопанска система, произвеждане, преодоляване на цените, сподели още Нинова.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР