Притеснени сме от случващото се в другите страни - голям

...
Притеснени сме от случващото се в другите страни - голям
Коментари Харесай

Първият удар от новата вълна ще е най-тежкият, очаква се да е през септември

 " Притеснени сме от протичащото се в другите страни - огромен % на хората в реанимация, Делта разновидността визира и децата. Критичните случаи са тези в болница, не са значими позитивните проби за деня. Като общопрактикуващи лекари поемаме над 90% от случаите, които не стигат до болница. Оставащите 10% са смъртните случаи или тези, които стигат до лечебно заведение ". 

Това сподели пред БНР доктор Георги Миндов, ръководител на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. 

Той оцени като положителна самодейността на Министерство на здравеопазването за възнаграждение за съответно свършена работа, " а не да се дават пари на калпак ". 

" Освен PCR всичко друго би трябвало да го назначаваме за сметка на регулативния стандарт. Трябва да имаме логаритъм, с цел да знаем, откакто пациентът е диагностициран, в случай че се утежни, да го изпратим на рентген. Дори и да имам направление за рентген, няма къде да го изпратя, няма кулоар в избрана болница, за който се знае, че там се обслужват Covid заболели... Вариантът за домашно и тясно контактуване на персоналните лекари с пациентите не е сполучлив вид ". 

" Първият удар от новата вълна ще е най-тежкият, чака се септември. Няма по какъв начин да не пристигна при нас. Всички ще поемем товара. Болничната система ще се претрупа. Не би трябвало да го позволяваме. Ключовото освен това лекуване е кислородът. Той не може да се ползва в домашни условия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР