Притеснени сме от най-важния закон за страната - държавния бюджет.

...
Притеснени сме от най-важния закон за страната - държавния бюджет.
Коментари Харесай

Нинова отново атакува служебния кабинет и покани всички ПГ на разговор за бюджета

Притеснени сме от най-важния закон за страната - държавния бюджет. Няма по значими закони от тези за бюджета и проекта за възобновяване. Служебното държавно управление внесе предложение за удължение на в този момент настоящия бюджет. За нас това е заледяване на приходите, тъй като нарастванията, които направихме в предходното държавно управление, към този момент са изядени от инфлацията.

Това съобщи на брифинг водачът на. 

" Ние сме внесли наш обществен пакет, който включва увеличение на минималната заплата от 710 на 850 лева, майчинството да бъде колкото минималната заплата, безвъзмездни медикаменти и учебници за деца, данъчни облекчения за млади работещи фамилии с деца, преизчисляване на пенсиите, необлагаем най-малко на прага на беднотия от 504 лв.. Няма нито една страна в Европа и Света, която да замразява приходите на жителите си, а служебното държавно управление предлага тъкмо това. Ние ще поканим сътрудниците от всички парламентарни групи, с цел да реализираме единодушие какво можем да променим сред първо и второ четене на бюджета, с цел да подпомогнем хората. Служебният кабинет няма право да ни дава оценки, че закона за бюджета може да стане поле за предизборни битки и наддаване. Ние сме длъжни да приемем бюджет и да не оставим хората без помощи. Ние към този момент организирахме сходна среща, на която постигнехме избран консенсус по дадени тематики. Това е отговорносто отношение и ние няма да приемем решението на служебния кабинет ", безапелационна беше Нинова.  

" Ние ще създадем всичко допустимо законите за проекта за възобновяване да бъдат признати, само че те още веднъж са обвързани с бюджета. Не сме се срещнали със законопроекта на " Възраждане " за непознатите сътрудници и медиите. Нека да се срещнем и тогава ще разясняваме. Министър Никола Стоянов единствено лъже и на мен ми писна да оборвам лъжите му. За бюджета имаме към този момент сходен образец и процедура. Нека приемем на първо четене предлагането на служебния кабинет, само че сред първо и второ четене всеки да направи предложенията си, да помогнем на народа си, само че и да не рискуваме да приемем популистки бюджет на база предизборни обещания. Затова желаеме да беседваме с всички парламентарни групи и да се обединим към най-хубавите оферти. Парите за обществените пакети ще дойдат от одобрения нов капиталов разход за 8 нови самолети F-16 за 2030 година и решението да се купят 10 самолета “Грипен “. Вместо самолети, ще дадем помощ на хората. Със сигурност българската войска би трябвало да се модернизира и ние сме дали своят вот за тази рационализация, само че в този миг за нас е доста по-важно да подкрепим хората и приходите им ", отговори на журналистически въпроси. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР