Притеснени сме какво ще стане с тези 1000 лева, които

...
Притеснени сме какво ще стане с тези 1000 лева, които
Коментари Харесай

ПРЕД ФАЛИТ?: Дните на Александровска са преброени, теглят кредит от 35 млн. лв

Притеснени сме какво ще стане с тези 1000 лв., които се водят " коронавирус добавки ", на нито един въпрос не получихме съответен отговор, другата седмица Националния съвет на синдиката се събира и ще изчакаме 10 дни дали ще има нарастване и какви ограничения ще бъдат подхванати. Имаме подготвеност за митинги, медиците няма да правят отстъпка, в случай че спомагателните пари бъдат махнати, опазването на здравето ще отиде на най-ниското заплащане в страната, по-ниско от заплащането в чужбина. Няма сестра, която за 900 лв. да пристигна да работи, както и доктор за 1100 лв.. Това разяснява ръководителят на профсъюз ”Защита” Красимир Митов пред публицисти.

Пред Министерство на здравеопазването ръководителят на профсъюз ”Защита” Красимир Митов даде брифинг след среща със зам.-министъра на опазването на здравето Георги Йорданов.

По думите му здравният министър сподели да се обърнем към министъра на финансите Асен Василев.

" Исканията ни са за нарастване в бранш " Здравеопазване ". Бяха поети задължения, а макар нашето гледище, бюджетът ще бъде признат. Минимум 20% желаеме нарастване на главните заплати и прехрана на незабавните центрове и на клиничните пътеки с най-малко 20-30%. Другата седмица ще вземем решение за митинг ", разяснява той.

" Мислят по въпроса за Спешната помощ. Вчера за следващ път беше излъчен материал за злоупотреби във видинската болница. Искам информация и какво се случва с " Александровска " болница, тъй като тя май е пред закриване. Ръководството желае да изтегли заем от 35 млн. лв., забавно коя е банката и коя банка желае да даде на банкрутирало сдружение 35 млн лв.., тъй като вноската е непостижима за болничното заведение, т.е. на процедура те или няма да могат да заплащат заплати или ще заплащат заплати и болничното заведение ще бъде оповестена във банкрут. Вероятно някой от тези 35 млн. лв. ще се завоюва 1 милиарда лв.. Целта е земята, тези съборетини на никого не му трябват. Т.е. там има необмислено изтегляне на заем, тъй като са преброени дните на " Александровска ". Ръководството не дава никакъв отговор, уповавам се министерството като принципал, тъй като без него не може да има позволение, да прегледа заема от 35 млн. лв. ", сподели Митов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР