Притеснени колеги на Жоржета Чакърова издават, че страда от деменция.

...
Притеснени колеги на Жоржета Чакърова издават, че страда от деменция.
Коментари Харесай

Деменция мъчи Жоржета Чакърова

Притеснени сътрудници на Жоржета Чакърова издават, че страда от деменция. И въпреки заболяването на популярната актриса да е към момента в начален етап и признаците да се демонстрират единствено понякога, от няколко месеца насам тя е закотвена в дома си и не се демонстрира.

 

Човек от арт средите разкрива, че когато 82-годишната актриса е сенилна, си седи единствено вкъщи и за нея се грижи щерка й Шани. За страдание обаче няма лекуване, когато мозъкът стартира да ти изневерява. 

 

Актрисата с щерка си Шани 

Вдовицата на режисьора Стефан Христов се славела измежду сътрудниците си с чепатия си темперамент и до момента в който работела в театъра, все подозирала, че някой желае да я натрови и вдигала гневни кавги. Всички отдавали това на емоционалността й, само че в последните месеци близки на именитата актриса я уловили, че не помни прекалено много и от време на време приказва несвързани неща.

 

Неприятната диагноза за жалост била доказана от обзор при експерт и от този момент Жоржета Чакърова не излиза от вкъщи си. За момента обстановката към момента може да бъде следена, само че неприятното е, че деменцията прогресира.

 

В продължение на 32 години актрисата е част от трупата на Народен спектакъл „ Иван Вазов “, където се трансформира в една от звездите на екипа. През 1985 година даже я закичват със званието „ Народен актьор на Народна република България “, което обаче след демокрацията й бива отнето.

Инфо: Уикенд

Тагове: Жоржета Чакърова деменция Александра Гюзелева – Шани дъщеря актриса
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР