Притеснени да оставят мъртвите животни в реката, собствениците започнали да

...
Притеснени да оставят мъртвите животни в реката, собствениците започнали да
Коментари Харесай

Мистериозна смърт покоси крави, пили от река Тунджа

Притеснени да оставят мъртвите животни в реката, притежателите почнали да търсят институциите.

„ Никой не реагира по системата, като се стартира от 112 – два пъти звъняхме. После уведомихме ветеринарната работа в Ямбол, по-късно сутринта рано – и кмета на общината. Пълно безхаберие отвред “, описа Желев.

„ Нямало кой да вземе проби, нямало такава лаборатория, най-после локалната лекарка взе – сподели и Илчев. – Кой ще ги признае, кой няма да ги признае, мен ме интересува от какво са умряли животните, друго – не “.
 Отровени крави
Снимка: bTV
От ветеринарната работа в града първоначално им споделили сами да закарат труповете за проба.

„ Вмирисаните трупове да ги закараш в центъра на Ямбол е несериозно – разяснява Желев. – Казахме, че ще ги закараме на елховския път и ще затворим пътя “.
 Отровени крави
Снимка: bTV
Идва полиция и едвам тогава ветеринар взема проба, с която да откри от какво са умряли животните. Телата са изнесени към екарисажа във Варна.

Заради случилото се фермерите от района не изкарват животните на водопой. Казват, че водата постоянно е мръсна, тъй като в нея се изливат боклуци от всички предприятия в града. Във водата обаче всекидневно се къпели и деца.

Преди месец измря рибата в Тунджа, на различен сътрудник две крави от този момент са заболели, на трети в Ямбол са умрели шест крави и две телета. От водата е, няма от какво да е друго, някой редовно си хвърля отровите вътре, споделиха фермерите.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора оповестиха за bTV, че дружно с Басейнова дирекция са направили инспекция и водата ще бъде изследвана.

От Агенцията по сигурност на храните също чакат пробите да покажат от какво са умряли животните.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР