Притеснени, че новата вълна на коронавируса може да залее болниците,

...
Притеснени, че новата вълна на коронавируса може да залее болниците,
Коментари Харесай

САЩ въвеждат по-кратки срокове за карантината на здравните работници

Притеснени, че новата вълна на ковид може да залее лечебните заведения, управляващите в Съединени американски щати разхлабиха разпоредбите, съгласно които здравните служащи би трябвало да останат в карантина в продължение на 10 дни, в случай че пробата им за Covid-19 е позитивен. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Сега на чиновниците ще бъде разрешено да се върнат на работа след седем дни, в случай че пробата е негативен и нямат признаци. Според новите инструкции на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите времето за изолираност може да бъде понижено даже до пет дни или по-малко, в случай че има сериозен дефицит на личен състав.

" Тъй като здравната общественост се приготвя за актуализирахме рекомендациите си да отразяват това, което знаем за инфекцията ", разяснява шефът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите Рошел Валенски.

" Нашата цел е да осигурим сигурността на медицинския личен състав и пациентите, както и да предотвратим ненужното натоварване на здравните заведения ", добави тя.

Според разпоредбите в Съединени американски щати за пресмятане на 10-дневния интервал на изолираност, първият ден би трябвало да бъде първият цялостен ден след появяването на признаци или след позитивен тест. Ако лицето развие признаци известно време след позитивния тест за ковид, карантинният интервал би трябвало да стартира на ново.
 Байдън: Омикрон доближи и до Белия дом
Байдън: Омикрон доближи и до Белия дом

Пандемията в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР