Притеснен съм за случващото се в театъра ни. Очакваше се,

...
Притеснен съм за случващото се в театъра ни. Очакваше се,
Коментари Харесай

Вальо Танев: Уволнението на Морфов значи, че той не може да бъде назначен в друг театър

" Притеснен съм за протичащото се в театъра ни. Очакваше се, че ще има деяние за наказване на Александър Морфов, само че чак дисциплинарно уволняване, не можах да допускам, като разбрах. И мисля, че това е и акт на заплашване по отношение на всички останали сътрудници в театъра. "

Това сподели пред вестника артистът Валентин Танев във връзка отстраняването дисциплинарно на основния режисьор на първата ни натрупа Александър Морфов.

" Това, което е направил шефът Васил Василев, е последна, последна мярка против някой създател. Това значи, че Сашо Морфов няма право да бъде назначаван в различен спектакъл. Това е доста грубо, непремерено, представяте ли си го това? Та това решение напряко може да унищожи човек изключително когато е дал толкоз доста на обичаното си изкуство ", споделя Танев.

Според него Морфов няма да остави " магарето в калта " и сигурно ще апелира това решение, само че от цялата обстановка трупата в Народния спектакъл няма да стане по-обединена, а в противен случай - напълно ще се разедини.

" Да, Сашо несъмнено е нарушил някакви правила и правила, може би предстои на някакви административни ограничения и санкции, само че той самият сподели, че ще си ги понесе, защото си призна за тях. Но аз отново настоявам - това е акт за заплашване към всички сътрудници. Аз преценям това, което приказвам, защото доста неща са ми минали през главата за тези години, и дръзвам да съм доста откровен. Но не знам дали забелязвате, малко сме хората, които приказват по тематиката. Повечето не желаят да се бъркат ", сподели още Вальо Танев.

Самият той не взе участие в подписки против никого, тъй като счита, че това е безсмислено.

" Директорът има капацитет, може да изкара и два мандата, само че това разделяне сред нас, тази дупка, даже рана, в случай че мога по този начин да се изразя, мъчно ще зарасне. То не е единствено на думи - хайде да се обединим, не става по този начин ", добави още артистът.

Според сътрудника на Танев - Вальо Ганев, който също взе участие в емблематичното зрелище " Хъшове " на Морфов, в случай че се слагат на кантара административната фигура в лицето на шефа и креативната, която е дала доста на Народния спектакъл, всеки знае на чия страна ще се извърнат везните.

" Смятам, че това е неприемливо деяние от страна на шефа. Добре е и медиите да не подклаждат този спор, той би трябвало да се реши на вътрешнотеатрално равнище. И не ме питайте дали представлението, в което вземам участие, е по-важно от митингите пред театъра, представлението е закон за всеки един в театъра. Аз също не вземам участие в подписки против този и оня, тъй като това е " трен без спирачки " и той единствено се ускорява от медиите. Нашия спор ще си го разгадаем в театъра ", счита надареният Вальо Ганев.

Представленията на Морфов - " Хъшове " и " Животът е прелестен ", няма да бъдат свалени. Според брачната половинка му - актрисата Рени Врангова, режисьорът е с влошено здраве и тя счита, че той ще се успокои, откакто към този момент подписа дисциплинарното си уволняване.

И до закани стигнаха. Самият Василев стигна да заплашва като мутра. Докладни заповеди, пояснения, частни правосъдни реализатори. Бе някакъв пъкъл всеки ден ", споделя Врангова.

Пред Сашо Морфов пък сподели, че има потребност от малко отмора, тъй като този четиримесечен тормоз безусловно всеки ден го е изцедил. " Не мисля в този момент за нищо, желая да се успокоя ", показа режисьорът, който няколко дни е под лекарско наблюдаване, защото имал непрекъснато високо кръвно налягане.

Миналата вечер артисти се събраха непринудено пред Народния в символ на митинг против уволнението на режисьора. Малко преди спектакъла " Бурята " те още веднъж бяха там.

" Нашите връзки с господин Сашо Морфов са естествени. Няма какво да разделяме. Не знам какво се засяга в записа, възложен на една медия, в който се приказва за " неоправени връзки в Плевен " сред него и други хора ", за които приказва шефът на Народния Васил Василев. Но в последна сметка аз не съм индивидът, който да каже дали този запис е достоверен, или не. Просто " Антигона " от Сашо Морфов ще продължава да се играе. "

Това показа пред вестника шефът на Плевенския спектакъл Димитър Кабаков във връзка запис, на който се твърди от Васил Василев, че Морфов има " неуредени връзки " в Плевен. " Явно се касае за персонални неща, които не ме засягат ", сподели още Кабаков.

" Има закони в тази страна и те би трябвало да се съблюдават. " Така шефът на Народния спектакъл Васил Василев отговори на въпроса за какво е уволнил дисциплинарно режисьора Александър Морфов, откакто в общественото пространство се появи информация, че Морфов е уволнен за уронване на престижа на институцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР